To je to što me zanima!

Brate, i ti si tu: Iznenada umro, ali ipak ga je ponio na finale OI

Jonathon Lillis trebao je nastupiti s još dvojicom braće, Mikeyjem i Chrisom, u disciplini aerials slobodnog skijanja na ZOI u Pyeongchangu. Mikey je umro sa samo 17 godina, a Jon mu se odužio...
Vidi originalni članak

Američka obitelj Lillis imala je veliki san - da trojica braće slobodnih skijaša zajedno nastupe na Zimskim olimpijskim igrama. Činilo se kako će se to ostvariti u Pyeongchangu. Ipak, nije.

Mikey Lillis (17), mlađi brat Chrisa (19) i Jonathona (23), iznenada je preminuo u snu prošlog listopada. Okolnosti njegove smrti još su uvijek nerazjašnjene. Chris je, s druge strane, morao propustiti veliko natjecanje zbog ozljede ligamenata koljena.

Velika obiteljska tragedija pogodila je Jonathona, najstarijeg brata, prošlogodišnjega svjetskog prvaka u disciplini aerials, koji je nakon najboljeg rezultata u kvalifikacijama u Pyeongchangu u finalu zauzeo tek osmo mjesto.

Jonathon nije zaboravio na preminulog brata Mikeyja koji je trebao biti s njim na ZOI. Odao mu je počast noseći njegov pepeo na ceremoniji otvorenja Igara te je na natjecanju nosio njegov kombinezon.

- Naš je zajednički san bio nastupiti zajedno na Olimpijskim igrama, a on nikad nije dobio šansu pa sam smatrao kako bi bilo najbolje da na takav način ipak bude ovdje s nama - rekao je Jon i dodao:

- U posljednjih nekoliko mjeseci naučio sam koliko je život težak i kako morate iskoristiti svaki dan koji imate.

Vjeruje kako će s bratom Chrisom nastupiti na idućim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022.

- On se može natjecati s ovim dečkima. Tim Lillis nastavit će se boriti i dalje, za četiri godine bit će to potpuno druga priča.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare