To je to što me zanima!

Bravo, jadranaši: Hrvatska ima opet tri kluba u Ligi prvaka!

Samo je prva četvrtina bila "napeta" (2-3), ali vjerujemo da nije baš napeto bilo Francuzima koji su vjerojatno htjeli da utakmica što prije završi. Završila je s devet golova plusa (16-7) u Jadranovu korist
Vidi originalni članak

U vaterpolskoj Ligi prvaka Hrvatska će, kao i prošle sezone, opet imati tri kluba! Odnosno, praktički petinu natjecanja činit će hrvatski klubovi. Znamo da smo moćni i na klupskom planu u loptanju u bazenu, pa nije zgorega još jednom na ovaj način potvrditi isto.

Jugu i Mladosti, koji su svoje mjesto zauzeli zahvaljujući pozivnicama, pridružio se i splitski Jadran koji je, pak, morao proći kvalifikacije da bi izborio svoje mjesto među 16 klubova u eliti. Učinio je to na dojmljiv način preko prvaka Francuske Strasbourga. Bilo je, zapravo, vrlo jasno još u subotu da će se to i dogoditi kada su jadranaši na Poljudu dobili s 13-5, pa je uzvrat, s obzirom na razliku u kvaliteti, bio samo formalnost.

Sintez izbacio Bresciu

Ali ne i odrađivanje. Jer jadranaši su ozbiljno shvatili gostovanje i još malo pojačali ukupnu pobjedu. Zašto i ne kada je prilika, a u europskim se bazenima to ipak dodatno vrednuje. Samo je prva četvrtina bila "napeta" (2-3), ali vjerujemo da nije baš napeto bilo Francuzima koji su vjerojatno htjeli da utakmica što prije završi. Završila je s devet golova plusa (7-16) u Jadranovu korist.

Splićani će u grupnoj fazi igrati s Jugom, Barcelonetom, Olympiacosom, Jadran Herceg Novim, Szolnokom, Spandauom te Sintezom koji je napravio iznenađenje i izbacio Bresciu (10-7, Buha 1 gol za Talijane). No nikakvo veliko iznenađenje jer Talijani su značajno slabiji nego proteklih sezona, a upitna je bila i njihova želja da uopće igraju Ligu prvaka.

U grupu s Mladosti, pak, ušli su španjolska Terrasa, koja je potvrdila prolazak u Oradei (5-6), te mađarski OSC koji je prošao Vouliagmeni (6-7, Bašić 2 gola za Grke). Ostatak društva čine Pro Recco, FTC, Marseille, Dinamo Tbilisi i Hannover. Sve počinje 8. i 9. listopada. Jadran će dočekati Olympiakos, Jug će ići u Herceg Novi, a Mladost u Budimpeštu kod OSC-a.

Liga prvaka, kvalifikacije, uzvrat:

Strasbourg – Jadran 7:16 (2:3, 2:5, 2:3, 1:5)

Strasbourg: Offner, Chion (1), Sutić (2), Cesca, Jablonski, Babić, Letica, Begović (1), Denux, Marković (3), Svanidze, Bratić, Fontani

Jadran: Anić, Burić (2), Zović (1), Bego, Z. Butić (3), Pejković (1), Power (1), Vrdoljak (2), Visković (1), Delić (2), Šetka (1), Dužević (2), Sučić

Peterci: Strasbourg -, Jadran 3 (3)

Igrač više: Strasbourg 1/7, Jadran 3/10

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 25.09.2019.

    Ajde da konačno i mi te Francuze dobijemo

Komentiraj...
Vidi sve komentare