To je to što me zanima!

Bronca pripala Kimu: Starčević je poražen protiv Južnokorejca

NIŠTA OD POVIJESNE MEDALJE Južnokorejac Kim osvojio je brončanu medalju u borbi za treće mjesto protiv našeg hrvača Bože Starčevića. Presudna je bila druga runda koju je Kim odradio kvalitetno
Vidi originalni članak

Hrvatska je ostala bez povijesne medalje na Olimpijskim igrama. Božo Starčević nije uspio osvojiti broncu u kategoriji do 75kg grčko-rimskim stilom, bolji od njega je bio Kim Hyeon-woo iz Južne Koreje 6-4. 

Južnokorejac je osvojio prva dva boda u parteru, ali u samoj završnici prve runde Starčević je uzvratio s dvije uzastopne odlične akcije u kojima je bacao kima na leđa i poveo sa 4-2. Nastavak tog niza prekinuo je tek istek runde.

No, u drugoj rundi Kim je vrlo brzo poravnao na 4-4, da bi u posljednje dvije minute borbe Korejac bio aktivniji i dobio još dva boda kojima je osigurao broncu. Do polufinala je svladao trustrukog svjetskog prvaka Turčina Selcuka Celbija (2-1), dok je u četvrtinalu prešao preko Amerikanca Biseka (2-0). Zatim je uslijedila kontroverzna borba protiv olimpijskog i svjetskog prvaka Rusa Romana Vlasova (3-6)

Borba za treće mjesto: Južnokorejac Kim osvojio je broncu

Južnokorejac Kim Hyeon-woo protivnik je našem hrvaču Boži Starčeviću u duelu za brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. On je jedan od najboljih svjetskih boraca koji je u Londonu 2012. osvojio zlato, ali u kategoriji do 66kg.

Božo Starčević - Kim Hyeon-woo 4:6

1. RUNDA U prvoj rundi vidjeli smo dva sjajna okretanja našeg Bože, a vrijeme je spasilo Južnokorejca da se prednost ne poveća.

2. RUNDA Vraća se protivnik preokretom, odlučno djeluje Kim. Šteta, nije Božo uspio do bronce, Kim se sjajno držao pred kraj druge runde i odnio broncu.

Polufinale: Vlasov zaustavio Starčevića

Rus Roman Vlasov bio je apsolutni favorit u ovom meču, a to je i pokazao. U drugu rundu je ušao s velikom prednošću od 6-2. Meč je zatim bio prekinut nakon što je Starčević od sudaca tražio da se dosudi tuš. Suci su nakon pogledane snimke utvrdili da od tuša neće biti ništa i hrvatski predstavnik ostao je bez finala.

Imao je naš hrvač svojih prilika. U drugoj rundi odnio je prvi bod i imao je prednost u parteru, ali Svjetski i olimpijski prvak je iskusno odradio borbu do kraja i odnio pobjedu za finale.

Starčević će se večeras od 22 sata boriti za brončanu medalju.

Četvrtfinale: Starčević ekspresno u polufinalu

Odmah nakon Turčina, Starčević se obračunao protiv Amerikanca Andyja Biseka. Slavio je naš hrvač 2-0 nakon teške borbe i plasirao se u polufinale Olimpijskog turnira! Tamo ga čeka aktualni svjetski prvak i olimpijski pobjednik iz Londona Rus Roman Vlasov.

Osmina finala: Slavlje protiv Turčina Cebija

Jedini hrvatski predstavnik u hrvanju na Olimpijskim igrama u Riju Božo Starčević slavio je u osmini finala u kategoriji do 75 kilograma protiv Turčina Selcuka Cebija 2-1. Starčević je grčko-rimskim stilom pobijedio svjetskog prvaka, koji ga je do sada dva puta pobijeđivao!

Prvu rundu odradili su bez bodova, a naš predstavnik je bio malo prepasivan pa je morao u parter. Nije se prepao i ustuknuo, čak naprotiv. Imao je sjajnu priliku za bacanje, ali Turčin se zamalo uspio izvući.

U drugoj rundi Starčević je poveo 1-0 da bi Cebi izjednačio na 1-1. 15 sekundi prije kraja naš hrvač poveo je 2-1 i do kraja nije ispustio prednost.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 180

  • CroCop47 15.08.2016.

    Opet je naj***la stoka sitnog zuba

  • slavonac12345 15.08.2016.

    Kradu nas svi od sudaca, političara,policije svi nas hebu kako god im paše

  • kicami 15.08.2016.

    Božo borio si se "kao lav" ,dao si 120%, jednostavni suci nam nisu naklonjeni (ne znam iz kojeg razloga) i u svakom sportu nas zakidaju,doći će dan, kad ćeš sav trud naplatiti,za nas si pobjednik !Bravo Božo,čestitke !

Komentiraj...
Vidi sve komentare