To je to što me zanima!

Brazil i Hrvatska bez trećine gledatelja? Dozvola se čeka...

Na posljednjoj test-utakmici koju je FIFA priredila u nedjelju čak trećina stadiona na kojoj će Brazil i Hrvatska otvoriti Svjetsko nogometno prvenstvo bila je zatvorena...
Vidi originalni članak

Brazilci su rekli da su majstori improvizacije, a sada to potvrđuju i djelom. Samo četiri dana prije otvorenja Mundijala između Brazila i Hrvatske u São Paulu Corinthians Arena nije mogla otvoriti sve tribine.

Za utakmicu juniora u nedjelju lokalna vatrogasna postrojba nije dala odobrenje za privremenu uporabu čak 20.000 mjesta od ukupnog kapaciteta od 61.000 sjedalica, piše Daily Mail.

U priopćenju Fife stoji da je stadion u najvećem brazilskom gradu ugostio četiri probne utakmice s različitim kapacitetima gledališta kako bi se vidjela protočnost gledatelja te isprobale usluge za publiku.

Prije tjedan dana na utakmici Corinthiansa i Botafoga dijelovi stadiona također su bili zatvoreni, sjedalice nisu bile postavljene, a provjeru nije prošao niti protupožarni sustav.

- Stadion mora biti 100 posto spreman. Nemamo pravo na pogrešku - izjavio je tada Jérôme Valcke, tajnik krovne svjetske nogometne organizacije.

Fifa, međutim, navodi kako bi "sve sigurnosne i uporabne dozvole trebale biti izdane tijekom srijede, kako nalažu brazilske procedure".

Idi na 24sata

Komentari 42

  • ecolozzi 11.06.2014.

    Nered je, ali za kojih dvadeset godina mi ćemo se čuditi šta ovi tamo sve imaju, a kod nas situacija ako srede koju staru fasadu.

  • It's kišing 11.06.2014.

    Pa što nisu pitali, dali bi im mi Maksimir za otvaranje... isto je, ili stara ili nova ruševina, samo je jeftinije...

  • Bassa_1 11.06.2014.

    Nadam se samo da je ovaj dio stadiona koji ima dozvolu građen po propisima bez uštede na matrijalu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare