To je to što me zanima!

Burundi: OK, peremo ruke i ne grlimo se, ali... Mi igramo dalje

U Burundiju imaju još tri kola za odigrati, a do sada su samo tri osobe iz populacije od gotovo 12 milijuna stanovnika potvrđeno zaražene korona virusom. Vlasti ne vide razloga za neigranje nogometa
Vidi originalni članak

Burundi je mala afrička država između Konga, Ruanda i Tanzanije. Nogometno, ni po čemu posebna. Do nedavno. Jer samo Burundi, Bjelorusija, Tadžikistan i Nikaragva još - igraju nogomet. Samo kod njih sve nije stalo zbog pandemija korona virusa.

VIDEO: MOLITVA ZA BURUNDI

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nogometni savez Burundija odlučio je nastaviti sezonu nakon sastanka s klubovima. Igračima je rečeno da ne slave golove zajedno, drže se na propisnoj udaljenosti od sudaca, peru ruke prije utakmice i ne rukuju se sa službenicima ili drugim igračima.

- Ako se pojave znakovi širenja virusa, zaustavit ćemo prvenstvo. Ionako smo u stalnom kontaktu s Ministarstvom zdravlja  - rekao je predsjednik Saveza Ndikuriyo Reverien za BBC Sport Africa.

U Burundiju imaju još tri kola za odigrati, a do sada su samo tri osobe iz populacije od gotovo 12 milijuna stanovnika potvrđeno zaražene korona virusom. Vlasti ne vide razloge za neigranje nogometa.

- Mi imamo dva slučaja koja su stigla iz inozemstva i jedan slučaj lokalnog zaražavanja. Dakle, nije potrebno zaustaviti sve aktivnosti u zemlji. A uskoro ćemo odlučiti i o tome koliki broj gledatelja će biti dopuštena na tribinama - rekao je 'burundijski Šuker'.

Najveći u Burundiju je 'Prince Louis Rwagasore' stadion kapaciteta 10 tisuća gledatelja. Prva liga ima 16 klubova, a sa četiri boda prednosti trenutačno je na čelu Le Messager FC iz Ngozija kojem za vrat puše FC Musongati.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare