To je to što me zanima!

Očajan učinak Hezonje, Butler opet sa sirenom, a Kawhi trpa

Majstor koji je u Philadelphiju došao u tradeu za našeg Darija Šarića oduševljen je novim klubom: 'Ima vremena za odluku, ali... Da, lako je moguće da sam napokon našao svoj NBA dom. Obožavam ovu momčad'
Vidi originalni članak

Jimmy Butler i Dario Šarić u nedavnom su tradeu zamijenili klubove i gradove. Naš majstor odlično se uklopio u Minnesoti, a Butler i pored Embiida i Simmonsa promptno postao novi čovjek oduke u 76ersima.

Sinoć se igralo na osam NBA parketa, a najgušće je bilo u Atlanti i Brooklynu u kojem je Butler drugi put u tjedan dana sa sirenom donio trijumf Philadelphiji koja sa više od 63% učinka drži treće mjesto Istoka iza Leonardovog Toronta i Antetokounmpovog Milwaukeeja.

Butler i Sixersi nisu imali neku bajnu večer, Brooklyn je tijekom tekme imao i po 20 razlike, ali Jimmy 'Buckets' je uzeo Sixerse za ruku pa gostovanje okončao sa 34 koša (5 trica) i 12 skokova, dodao 4 ukradene lopte i - šut za pobjedu manje od pola sekunde prije kraja. Sa iste pozicije kao prije osam dana kod Jordanovih Hornetsa:

Butler je od dolaska u Philadelphiju iz Minnesote na 20 poena po utakmici, a u sedam dvoboja njegova nova momčad ima score 5:2. I 'clutch' majstor gušta:

- 'Ima vremena za odluku, ali... Da, lako je moguće da sam napokon našao svoj pravi NBA. Već obožavam ovu momčad. Svi suigrači, kompletan stožer... Sve je sjajno. Definitivno se mogu dugoročno vidjeti ovdje.

Butler je odlučio utakmicu pa kroz smijeh prokomentirao i potez suigrača Joela Embiida, odličnu Kamerunčevu asistenciju samome sebi:

Prašina se diže oko još jednog nedavno trejdanog majstora, Kawhija Leonarda. Njegov donedavni trener u San Antoniju, Gregg Popovich, hladno je izjavio 'Kawhi je za nas bio veliki igrač, ali nikad nije bio vođa'. Kawhi poznat po tome da govori samo kad mora, a smije se svake prijestupne, ovaj put nije odlučio šutjeti: 'A smiješna izjava... Ne znam što mu to treba. Valjda kad prestaneš igrati za njega onda zaboravi kakav si lider u njegovoj momčadi bio', prokomentirao je Leonard koji je s Torontom sinoć uredno riješio Miami (125:115, Kwahijevih 29 koševa i 10 skokova). Raptorsi su vrh NBA lige, zasad uvjerljivo najbolji sa 17 pobjeda i 4 poraza tj. 81%-nim učinkom!

Zvijezda večeri ipak je bio 36-godišnji spomenik Miami Heata, Dwayne Wade, koji u svojoj oproštajnoj sezoni igra u sjajnoj formi. Jučer u Kanadi: 35 koševa, 5 skokova i 6 asistencija. Neloše za veterana koji je ušao s klupe i pleše svoje zadnje NBA plesove...

U ostalim utakmicama: Memphis Grizzlies-New York Knicks 98:103 (26 skokova NY-centra Kantera!) i Sacramento Kings-Utah Jazz 112:133 (kod Jazzera - Rubio 27 poena, Gobert 15 skokova).

Los Angeles Lakers - Orlando Magic    104-108
(Ivica Zubac nije ulazio u igru za Los Angeles)
Detroit Pistons - Phoenix Suns        118-107
(Dragan Bender nije ulazio u igru za Phoenix)
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets     124-123
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers    125-127
Toronto Raptors - Miami Heat          125-115
Memphis Grizzlies - New York Knicks    98-103
(Mario Hezonja je odigrao 21 minutu za New York, zabio je 4 koša i upisao četiri skoka te jednu asistenciju)
Sacramento Kings - Utah Jazz          112-133
Portland Trail Blazers - LA Clippers  100-104

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Izabran 26.11.2018.

    Zubac iz Mege pa u Lakerse,... vrh... Bender sa tribina Izraela u NBA, Hezonja, e on je poseban slučaj... umjesto da je još 3-4 godine igrao vrhunsku ligu u vrhunskom klubu u Europi, on već 4 godine luta izgubljen po NBA.. ATŽ isto puno prerano otišao preko... Umjesto da odrastu tu u Europi pa sa nekih 25g isprobaju NBA... oni odu a da se ni brijati počeli nisu..." Dončić "se rodi jednom u 50g pa da sa svojim godinama i tamo dominira.

  • 26.11.2018.

    detroit igra sve bolje

  • goran974 26.11.2018.

    Philadelphia ja čudo odradila tradeom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare