To je to što me zanima!

Button pobijedio: Žao mi je, Rubens, mogao si i ti...

Jenson Button pobijedio je i na VN-u Španjolske. Taktički je nadmudrio timskoga kolegu Barrichella i postao glavni kandidat za naslov prvaka
Vidi originalni članak

Nepuna dva kruga prije kraja Velike nagrade Španjolske Jenson Button pretekao je aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona za cijeli krug. Naopaki svijet u Formuli 1 traje i nakon pete utrke sezone...
Bila je to Buttonova četvrta ovosezonska pobjeda i peta ukupno u karijeri. Britanac je nakon pet utrka prikupio 41 bod prometnuvši se tako u glavnog favorita za naslov prvaka.
Uspjeh Brawn GP-a u Barceloni upotpunio je drugoplasirani Rubens Barrichello. Brazilac je dvoboj s timskim kolegom izgubio samo zbog jednog zaustavljanja više u boksevima.
- Žao mi je, Rubens. I ti si mogao vrlo lako pobijediti u Barceloni  - obratio mu se pobjednik Button  odmah nakon utrke i druge dvosturke pobjede Brawn GP-a.
Mjesto na postolju u Španjolskoj uhvatio je i trećeplasirani Mark Webber u Red Bullu.
I dok Brawn i Red Bull redaju jednu pobjedu za drugom, velikani Ferrari i McLaren nikako ne mogu uhvatiti priključak s najbržima. Ferrari je u Barceloni zahvaljujući šestomu mjestu Felipea Masse ušićario tri boda, a McLaren niti jedan. Svjetski prvak s početka priče kroz cilj je prošao tek deveti.

Poredak vozača:
1. Button (BrawnGP) 41 bod
2. Barrichello (BrawnGP) 27
3. Vettel (Red Bull Racing-Renault) 23
4. Webber (Red Bull Racing-Renault) 15.5
...

Poredak konstruktora:
1. Brawn-Mercedes 68 bodova
2. Red Bull Racing-Renault 38.5
3. Toyota 26.5
4. McLaren-Mercedes 13
...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • god of war 10.05.2009.

    josko11...znam ja šta pričam jer F1 pratim 11god,s toga,tišu mišu!! Ova pravila su sva usrana kao idanašnja F1! pravila su se jmijenjala samo zbof ferrarieve dominacije od 2000te pa nadalje..ali eto,i Brawn GP će vam dopizdit! :)

  • josko11 10.05.2009.

    god of war... koje ti gluposti pišeš ja nemogu vjerovat

  • gerba 10.05.2009.

    bit će ferrari opet onaj stari

Komentiraj...
Vidi sve komentare