To je to što me zanima!

Ronaldo napada Juventus: On baš nikako ne voli 'stare dame'

REAL FAVORIT 'Kraljevski klub' ima trenera koji je triput osvojio Ligu prvaka, što je na ovoj razini presudno, kaže Robert Jarni o Ancelottiju uoči sraza s Juveom
Vidi originalni članak

Kojeg bih igrača, osim Ronalda, uzeo Realu da mogu? Luku Modrića. To je igrač koji će Realu jako nedostajati, rekao je Juveov trener Massimiliano Allegri uoči prve utakmice polufinala Lige prvaka, večeras u Torinu.

Da je barem samo Modrić u pitanju... Carlu Ancelottiju nedostajat će i Karim Benzema, koji se tek vratio treninzima nakon ozljede ligamenata koljena i nije ni putovao u Torino. Garetha Balea liječnička služba uspjela je nekako “skrpati”, igrao je već protiv Seville.

S druge strane Juveu će nedostajati njihov ovog trenutka najvredniji igrač. Paul Pogba nije se uspio oporaviti od ozljede zadnje lože i sigurno neće igrati večeras (20:45, ArenaSport 3).

Jarni: To su megaklubovi!

U mađarskom Pečuhu, nakon popodnevnog treninga tamošnjeg prvoligaša, doma pred televizor odjurit će Robert Jarni. Aktualni trener Pécsa jedva čeka ogled svoja dva, uz Hajduk, najdraža kluba...

- Ne mogu odlučiti za koga ću navijati, to su moji klubovi - rekao je Jarni, koji je u karijeri igrao i za Juve (1994./1995.) i za Real Madrid (1998./1999.).

- Po meni, blagu prednost dao bih ipak Realu jer imaju iskustvo i trenera koji je već osvajao Ligu prvaka, što je na ovoj razini presudno... Ma i Juve i Real su megaklubovi, na toj razini nema velikih razlika, tamo igraju najbolji igrači svijeta... - nastavlja Jarni.

Čekali su čak 12 godina...

Vecchia signora i "kraljevski klub" igrali su finale Lige prvaka 1998. i njihov ogled nekoć je bio klasik. Ali ne i posljednjih godina. “Stara dama” od 2003. godine, kad su izbacili baš Real Madrid, nije bila među četiri. Dakle, 12 godina bez pravog rezultata u Ligi prvaka, to je nekoć za Juve bilo nezamislivo. Talijani uopće nisu imali finalista već pet godina, od Intera 2010.

Prava je šteta za Juventus što večeras neće igrati Paul Pogba jer dolazak 22-godišnjeg Francuza iz Manchester Uniteda prije četiri godine, za svega 3,5 milijuna eura, bio je možda i presudan za povratak Juventusa tamo gdje mu je mjesto. Francuz danas vrijedi 50 milijuna eura. On, sjajni Čileanac Vidal (27) i vremešni majstor Pirlo (35) bili bi garancija da će Juventus moći parirati Realu u veznom redu, možda i dominirati budući da neće biti Luke Modrića.

Ovako, Allegri će morati smisliti način kako se nametnuti Realu, a istovremeno ne ispustiti iz vida Cristiana. Jarni kaže da tu nema puno filozofije, da bi svaki igrač Reala ili Juvea morao znati što mu je činiti i bez da mu trener kaže.

- Dok sam igrao za Juve i Real, trener bi mi rekao koju ću poziciju igrati i tko mi je direktan protivnik, koga čuvam... Većina toga je na samim igračima. Igrači na toj razini toliko su kvalitetni, bolji od ostalih između ostalog i zbog toga što ih ne treba posebno motivirati ili pripremati za tako velike utakmice - smatra Jarni.

Ancelotti: Ne volim Juve

Carlo Ancelotti je na klupi Juventusa sjedio od veljače 1999. godine do lipnja 2001., ali momčad iz Torina baš i nije smatrao “svojom”.

- Nikad nisam volio Torino. Juventus je momčad koju nikada nisam volio niti ću je ikad voljeti - rekao je talijanski strateg i nastavio:

- Tijekom prvog tjedna u Torinu navijači Juvea su sprejem ispred mojeg ureda napisali ‘Svinjo, ne možeš nas trenirati’. Nikad me nisu prihvatili. Igrao sam za Romu i Milan, pa onda trenirao Parmu. Juve mi je uvijek bio veliki rival...

Za otkaz u Torinu saznao je od novinara. Nikad im nije oprostio...

Idi na 24sata

Komentari 123

  • na putu za pakao 05.05.2015.

    dobili ili izgubili..solo Juventus,,sempre Juventus....fino alla fine FJ

  • franz beckenbauer 05.05.2015.

    dosao je i taj dan kada cu drzat palceve zabarima ;). ajmo juveee.

  • Snygging 05.05.2015.

    Više će Juvetu nedostajati Pogba nego Realu Modrić i Benzema skupa..

Komentiraj...
Vidi sve komentare