To je to što me zanima!

Čačić će voditi Lewandowskog? Poljaci: Želi biti naš izbornik

Njegova je prednost izborničko iskustvo i suradnja s nogometnim zvijezdama kao što su Modrić, Rakitić, Kovačić, Perišić, Mandžukić, pišu Poljaci o Anti Čačiću
Vidi originalni članak

Robert Lewandowski na terenu, a Ante Čačić na klupi? Ne, nije nemoguće da jednog od najboljeg nogometaša svijeta trenira upravo nekadašnji hrvatski izbornik.

Od 29. prosinca Poljaci su bez izbornika, Paulo Sousa napustio je izborničku poziciju kako bi preuzeo Flamengo, pa je otvoren natječaj za njegovog nasljednika. Prema poljskom Sportu jedan od kandidata upravo je i Čačić koji je izrazio želju za tim poslom.

- Hrvatsku je vodio od rujna 2015. do listopada 2017. i pod njegovim vodstvom igrala je osminu finala Europskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj. No dobio je otkaz u završnici kvalifikacija za SP 2018., u kojima je Hrvatska završila druga iza Islanda. U 25 utakmica s Hrvatskom ostvario je 15 pobjeda, četiri remija i šest poraza - opisali su ukratko Poljaci Čačićevu avanturu na klupi Hrvatske.

Nakon iste godinu dana vodio egipatski Pyramids, a od listopada 2020. je bez trenerskog posla. Vodio je Dinamo, Lokomotivu, Slaven Belupo, Maribor...

- Njegova je prednost izborničko iskustvo i suradnja s nogometnim zvijezdama kao što su Modrić, Rakitić, Kovačić, Perišić, Mandžukić - dodaju Poljaci.

Uz Čačića kandidati za klupu Poljske su Fabio Cannavaro, Dick Advocaat, Avram Grant, Alexandre Guimaresa... Tko god postao izbornik, najveći će mu zadatak biti odvesti Poljsku na Svjetsko prvenstvo kroz dodatne kvalifikacije. Do Katara Poljake dijeli utakmica protiv Rusije, a pobijede li, pobjednik dvoboja Češka - Poljska.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • branka dovečer 03.01.2022.

    Drzi se servisa i mani se nogometa

  • vanek 03.01.2022.

    Čačić je selektirao igrače s kojima je Dalić osvojio srebro u Moskvi, a nogomet koji su igrali imao je i glavu i rep, lijepo za gledat.To su činjenice, neoborive

  • bobiii 03.01.2022.

    Čačić je tu najjači stručnjak,nadigrali smo europskog prvaka na tom EURU. Mi potcijenjujemo vlastitu struku koja je vrhunska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare