To je to što me zanima!

Čačić je pred provalijom: Ovo je pet razloga za poraz na Islandu

Cijeli Island je pričao da im dolazi najveća reprezentacija svijeta. I umjesto da ih Čačić odmah napadne, da ih stisnemo tako da im zvoni u glavi, mi ne znamo što igramo, smatra Ćiro Blažević
Vidi originalni članak

Trener je taj koji je igračima trebao je... sve redom, ali Čačić to ne može. Umjesto da im kaže na poluvremenu: ‘Što mislite, pi.. vam materina, kako to igrate?’, on šuti. Nije on kriv što ne zna, smatra Ćiro Blažević.

Jadno, nezainteresirano, većim dijelom čak i sramotno. Tako je igrala Hrvatska na Islandu. Čast izuzecima, kao što su Modrić, Vida, pa i Badelj.

- Kompromitirali smo sve što nam je bilo na dlanu. Pa Hrvatska nije igrala čak ni na 70 posto, igrali su jedva 50 posto. I koga tako možete dobiti? Čačić je u Francuskoj trebao biti europski prvak, a on ispadne od Portugala. Pa Portugalci mu trebaju podići spomenik u centru Lisabona! Neka prizna da je Hrvatska trebala biti prvak Europe. Pa i ja priznajem: ‘Trebali smo 1998. biti prvaci svijeta. Nismo, ali bili smo treći’. Pa što Čačić još treba napraviti da ga smijene - pita se Ćiro.

Zvijezde Real Madrida i Juventusa srušio je član engleskog drugoligaša. Momčad koja ima tri finalista Lige prvaka stvorila je tek jednu šansu. Premalo, prejadno za momčad kao što je Hrvatska, koja pretendira na Svjetskom prvenstvu napraviti veliki rezultat.

'Trebao je otići nakon Eura'

- Neka odgovaraju oni koji su Čačića i postavili. Nakon poraza od Portugala nitko prstom nije maknuo. A Čačić je tad sam trebao odstupiti. Priznati da je pogriješio i doviđenja. Zdravko Mamić je moj prijatelj, veliki i nenadmašni trgovac, ali on nema pojma o nogometu. Čisti antitalent za nogomet.

Reprezentacija nije bajno igrala ni pod Štimcem, pod Kovačem je u Brazilu izgledala smiješno, jednako kao pod Čačićem u Estoniji, Islandu, pa i Finskoj, ako hoćete. Ćiro je, prije što je postao izbornikom Hrvatske, bio 30 godina trener, naosvajao se prvenstava i kupova...

- Na reprezentaciji se treneri ne mogu učiti. Pa tko je Kovača postavio? Svi, naravno, znamo. On je tek sada postao trener, ali zato što je imao određeno iskustvo u reprezentaciji. A Hrvatska nije i ne smije biti poligon za učenje - kaže Ćiro.

Prvu pravu priliku Hrvatska je imala u 55. minuti, što se ne pamti. Svaka čast Islanđanima, ali Hrvatska je ta koja je morala diktirati igru.

- Cijeli Island je pričao da im dolazi najveća reprezentacija svijeta. I umjesto da ih Čačić odmah napadne, da ih stisnemo tako da im zvoni u glavi, mi ne znamo što igramo. Ma, nema on nikakve strategije. Stvarno ne znam što više treba napraviti da ga maknu.... Pa što je, ljudi moji, ono bilo na Islandu?

Sad se moramo vaditi

Iz komotne situacije Hrvatska će se morati boriti za goli život. Od gotovog smo, kako kaže narod, napravili veresiju.

- Ovo je bila najlošija utakmica otkad sam izbornik, znači u gotovo godinu i pol. Nismo bili pravi. Bilo bi bolje da smo se vratili s kojim bodom, ali mi smo uvijek najbolji kad je najpotrebnije - rekao je Čačić po dolasku u Zagreb.

1. Rakitić? Ma neka se dečko odmara

Barcelona je tražila odmor za ne baš premorenog Rakitića i izbornik je pristao bez ikakvog otpora. Kao da mu neće trebati... A itekako mu je trebao!

2. Na kraju sezone ozljede napadaju

Osim Rakete, nije bilo još petorice, a bez igrača kao što su Ćorluka, Subašić, Vrsaljko, Kramarić i Pjaca patile bi i najveće reprezentacije svijeta.

3. Perišić desno, na pogrešnu stranu

Ako nas lijevo krilo Perišić stalno ‘čupa’, zabija i asistira, zašto ga prebacivati na kontra stranu?! Tražio se prostor za Mandžu, ali mogao je i on desno.

4. Samo da znate, Strinić se sunča...

Josip Pivarić je opet igrao na razini zbog koje ga mnogi kritiziraju. I natjerao nas da se sjetimo Strinića. Dok se igralo u Reykjaviku, on je na moru.

5. 'Slučaj tri izmjene' već je apsurdan!

Kako god Hrvatska igra, Čačić ne mijenja. Ili mijenja premalo. I na Islandu mu je plan s izmjenama bio, kako je to i sam lijepo rekao, ki-bi-da-bi.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • Cardinals1978 14.06.2017.

    ne samo da nije igrao Rakitić nego nije trebalo igrati pola ekipe koja je igrala. Manđo nije trenirao cijeli tjedan +umor od lige prvaka, Vida i Kovačić su već bili mislima u svojim svatovima. Modrić je zaboravio igrati isto kako je zaboravio i sve ostalo što je zaboravio reči na sudjenju+ umor od naporne sezone. dakle od prve minute je trebao uvesti neke druge igrače koji su svježiji i pri tome zeljni dokazivanja,poderali bi island kao svinja masnu vreču.

  • rečan87 13.06.2017.

    PROSINEČKOG za izbornika-odmah

  • mr.miyagi 13.06.2017.

    cacic van

Komentiraj...
Vidi sve komentare