To je to što me zanima!

Caja Laboral pomela Barcu i novi je prvak Španjolske

Junak pobjede bio je krilni igrač Emeterio, koji je pola sekunde prije kraja produžetka izjednačio te potom iz slobodnog bacanja zabio za pobjedu
Vidi originalni članak

Košarkaši Caje Laboral pobijedili su na svom parketu u Vitoriji Barcelonu u produžetku 79-78, te trećom uzastopnom pobjedom u finalnoj seriji doigravanja osvojili naslov španjolskih prvaka. Junak pobjede bio je krilni igrač Fernando San Emeterio, koji je pola sekunde prije kraja produžetka najprije izjednačio na 78-78, te potom iz slobodnog bacanja zabio za konačan rezultat i pobjedu vrijednu naslova. Prethodno su Katalonci imali vodstvo 75-70, no domaći su se uspjeli vratiti u posljednjoj minuti produžetka, te ga završiti pobjednički.
Bliže pobjedi u osnovnom su dijelu utakmice bili domaći košarkaši. Barcelonin Terrence Morris izjednačio je u samoj završnici dvoboja na završnih 66-66. Jedini put tijekom prve četiri četvrtine Barcelona je vodila u 29. minuti 51-50.
Caja Laboral tako je do naslova španjolskih prvaka, trećeg nakon 2002. i 2008. godine, došla nakon tri uvodne utakmice serije, prvom pobjedom na svom parketu nakon dvaju iznenađujućih trijumfa u Blaugrani. Najbolji igrač na parketu bio je Brazilac u redovima domaćih Tiago Splitter, koji je ostvario učinak od 14 koševa, 13 skokova, četiri asistencije i četiri oduzete lopte za valorizacijski indeks 36. Lior Eliyahu zabio je 18, a Mirza Teletović osam koševa uz tri skoka.
Kod Barcelone je najbolji bio Ricky Rubio s 14 koševa, osam skokova, četiri asistencije, pet oduzetih i četiri izgubljene lopte. Navarrovih 18 i Mickealovih 16 koševa nije bilo dovoljno za aktualne europske prvake, koji su u finale ušli kao golemi favoriti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bosnia_80 15.06.2010.

    :) hehe , ni barcelona više nije što je nekad bila, prvo inter, pa kil, pa caja........ Bravo Mirza, čestitam...još jedan bosanac koji piše povijest...

  • boixos os 15.06.2010.

    samo postoji razlika u vraćanju u 30 godine prošlog stoljeća i u vraćanje 3 mjeseca unazad...

  • bosnia_80 15.06.2010.

    pa ako se malo vratimo u povijest, mislim da su navijači barcelone puno više vremena proveli podvijenog repa :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare