To je to što me zanima!

Čak 15 godina prokletstva: Mi ne znamo sa Slovenijom

Mnogi još misle da je debakl izgubiti od Slovenije, koja je jako dobra i ima više kvalitetnih igrača od nas, rekao je Tomas nakon poraza od Slovenije
Vidi originalni članak

Već 15 godina Hrvatska nije pobijedila Sloveniju u košarci. Daleke 1995., kad smo osvojili posljednju seniorsku košarkašku medalju, dobili smo ih u skupini. Deset godina poslije, na Eurobasketu u Beogradu, izgubili smo u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta, dan nakon neoružane pljačke protiv Španjolske, a time i plasman na Svjetsko prvenstvo u Japanu. Lani na Eurobasketu u Poljskoj Slovenci su bili bolji u četvrtfinalu, a sad i u skupini na SP-u u Turskoj.
- Nemamo kompleks, samo ću reći da bih jako želio ponovno igrati s njima - rekao je Roko Ukić nakon utakmice, ali je činjenica da nam zapadni susjedi redovito održe lekciju u međusobnim okršajima. Uostalom, pobijedili su nas dvaput i lani u Hrvatskoj na pripremama, iako su naši igrači itekako željeli dobiti te utakmice.
- Mnogi naši ljudi još žive u starim vremenima. Misle da je debakl izgubiti od Slovenije, koja je jako dobra i ima više kvalitetnih igrača od nas. Nemamo se čega sramiti. Od nas se stalno očekuje neka medalja, a mi realno nemamo tu kvalitetu - bolno iskren, kao i uvijek, bio je Marko Tomas, a dotaknuo se i nesrazmjera u broju navijača. Naših je bilo 300-tinjak, Slovenaca više od 4000. Arenom Abdi Ipekçi dominiraju zelene majice, koje je njihov košarkaški savez podijelio svima koji su kupili ulaznice.
- Je, malo izaziva zavist kad vidiš koliko ih je. Naši su izgledali kao točkica među njima i samo mogu poželjeti da je i kod nas tako - rekao je donedavni bek Cibone, kojeg je u Istanbul došlo podržati desetak prijatelja iz Križevaca.
A Joke Vranković i dalje je ljutit na suce, koji su našim centrima svirali čak šest prekršaja u napadu i tako ih praktički izbacili iz igre. No niti jedan poraz ne shvaća tragično jer tvrdi da je ova mlada reprezentacija u Tursku došla učiti.
- Ovo je veliko iskustvo, zalog za budućnost. Treba dati priliku mladim igračima da bi nam se kasnije vratilo. A ovo je prvenstvo prava prilika za to želimo li da nam se vrati iduće godine na EP-u u Litvi. Tu mislim na Tomića, Žorića, Bogdanovića, Andrića... Igrače koji tu stječu prvo pravo iskustvo u A-reprezentaciji.

ŽORIĆ: ZGLOB JE VEĆI PROBLEM OD KOLJENA
Ne znam kakve su prognoze. Zglob je stradao više nego koljeno. Nadam se da ću što prije biti spreman, govorio je Luka Žorić dok je držao lijevu nogu naslonjenu na stolac ispred sebe. Gležanj je bio u povojima, koljeno više nije. Žora je stradao nekoliko minuta prije kraja utakmice sa Slovencima. Blokirao je Gorana Dragića i pao na parket. Ustavši, više se nije mogao osloniti na lijevu nogu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • rodbina 31.08.2010.

    oni nas u košarci,a mi njih u nogometu!tako da smo na istom.

  • Kurcoslav 31.08.2010.

    Ma mi neznamo s nikim! Koji k... uopće igrate, kad igrate ko curice?

  • sasapref 31.08.2010.

    Prokletstvo ce vas pratiti jos 100 godina zbog bezanja sa postolja 95.Nikad vise vi necete biti na njemu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare