To je to što me zanima!

Capello: Ronaldo je sjajan, ali samo je jedan nogometni genij

Ronaldo zaslužuje nagradu za najboljeg igrača godine, ali ako pričamo o genijalnosti, tu nema dvojbe. Ronaldo je odličan, ali ne može ono što može Messi, rekao je Fabio Capello
Vidi originalni članak

Ugledni talijanski nogometni stručnjak Fabio Capello (70) poručio je kako je Portugalac Cristiano Ronaldo zaslužio ovogodišnju nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, ali i kako je samo jedan nogometni genij.

- Ronaldo je moj favorit za ovogodišnju nagradu. Predvodio je Portugal do naslova europskog prvaka, dok je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka. Iza njega je sjajna sezona - poručio je bivši izbornik talijanske, engleske i ruske reprezentacije i bivši trener velikana sa 'Čizme' Milana, Rome i Juventusa.

Ronaldo je odličan, ali ne može ono što može Messi

No Capello je dodao i kako je Messi bolji igrač.

- Ako raspravljamo o genijalnosti, onda nema dvojbe. Samo je jedan genij, a to je Messi. Ronaldo je sjajan igrač i odličan strijelac, ali nema tu genijalnost kao Messi - poručio je Capello.

Talijanski stručnjak smatra kako je Messi bio genijalan igrač i sa 17 i 18 godina, kao što je i danas, dok je Ronaldo odličan igrač koji je napredovao napornim radom i velikim zalaganjem.

- Ronaldo je odličan igrač, ali on ne može izvoditi poteze koji su nezamislivi, a Messi ih izvodi stalno - zaključio je Capello.

Proglašenje najboljeg nogometaša svijeta u izboru Fife održat će se 9. siječnja 2017. u Zurichu, a na istoj ceremoniji France Football dodijelit će Zlatnu loptu jer su od ove godine nagrade odvojene.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • jack07 09.12.2016.

    Objasnio gospodin!

  • zekica 09.12.2016.

    Messi to radi elegantnije, sa puno većom lakoćom i svakom gledatelju je ljepše za oko. Baš je čarobnjak, genije. Ali kad se gleda statistički, i Messi i Ronaldo su za tri klase iznad ostalih. Ronaldo u 5-6 godina, koliko je u Realu, porušio je sve moguće i nemoguće klupske rekorde i natovario više golova nego npr Raul koji je legenda Reala i koji je čitavu karijeru odigrao u Realu. Srušio je i velikog Di Stefana. Također trenutno drži prvo pa zatim i drugo mjesto za najboljeg strijelca LP-a u povijesti, sa 17 i 15 postignutih golova u jednoj sezoni. Mislim da je Messi najviše dogurao do 14 ili 15. I sad opet ostaje činjenica, da dok je Messi zabijao, da je to bio raj za oko, ali kad se cifre zbroje, Ronaldo je isto nemilosrdno trpao. Po meni je isto kako kaže Fabio, Messi bolji igrač, prirodni talenat, ali kad krene lopta s centra, broje se i pamte rezultati. Malo je utjehe u onome, ljepše smo igrali i dodavali se ali smo zabili manje golova pa izgubili i ispali. Ronaldova je prošla sezona, po meni bila jedna od najlošijih otkako je u Realu, ali opet i takav, loš naspram samog sebe iz prijašnih sezona, natovario je hrpu golova i osvojio dva najveća europska trofeja.

  • Alexa_1 08.12.2016.

    Ronaldo je toliko dobar da jedino moze zabit na prazan gol k....ac od nogometasa ronaldinho je duplo veca klasa od tog zalizanog geya zivio messi svjestski kralj zivio najaci klub juveee forzaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare