To je to što me zanima!

Carrillo: Ljuti me ta sebičnost; Bartol: Hajduk favorit u derbiju

Rezultat 5-2 protiv izgleda loše, ali zapucali su nam šest puta i zabili pet golova, ni Jordan nije imao takvu statistiku. Za mene je Hajduk favorit u derbiju, rekao je trener Cibalije Mladen Bartolović
Vidi originalni članak

Poslije tijesne pobjede protiv Cibalije (2-1) trener Hajduka Joan Carrillo ponudio je svoje viđenje utakmice na Poljudu.

- Zamišljali smo da će se utakmica baš ovako odvijati. Oni imaju zbijene linije, defenzivno su jako dobro organizirani, kad se tome doda i nesretno primljeni gol. Bilo je jako teško razbiti njihove linije, to se može samo brzim pasovima napraviti. U drugom dijelu smo napravili rošade na pozicijama, zabili smo drugi gol, imali još par prilika. Zadnjih desetak minuta utakmica se otvorila, u tom dijelu smo napravili par taktičkih pogrešaka, ali pobjedu smo zaslužili, iako nismo zadovoljni kako smo odigrali utakmicu.

Kako komentirate sebičnost Saida, koji nije dodao loptu Ercegu u boljoj poziciji?

- U pravu ste, nismo bili do kraja dorečeni, bio sam ljut na moje igrače koji nisu dodali loptu u takvim situacijama. Nije samo Said, nego i Hamza koji nije dodao Ohandzi. Bilo je par situacija kada igrači nisu napravili ono što su trebali.

Je li nedodavanje Saida Ercegu posljedica njihovog sukoba od prije par kola, kada su se posvađali tko će pucati kazneni udarac?

- Said je mislio da je Erceg u zaleđu. Vidio sam s klupe da je bilo nekoliko takvih situacija kad igrači nisu donijeli prave odluke. Ne bih želio da se tome daje previše važnosti. U želji za pobjedom ponekad ne naprave ono što bi trebali.

Kažete da niste zadovoljni večeras, može li se očekivati da ćete biti zadovoljni nakon Dinama?

- Moramo biti svjesni da moramo igrati puno bolje, brže, preciznije. Jako nam je važna utakmica s Dinamom, analizirat ćemo naše pogreške, igru protivnika, kako bi bili spremni i sposobni da se nadmećemo s njima. Vraća nam se Nižić, i što je najvažnije, s nama će biti naši vjerni navijači.

Koliko je ozbiljna ozljeda Juranovića?

- Ne mogu ništa konkretnije reći, osjećao je probleme s mišićem, morat ćemo pričekati nalaz liječnika.

Zašto ste umjesto njega uveli Bosančića, a ne Tudora, koji je desni bek?

- Da je trebalo više ofenzive uveo bih Tudora, ali trebali smo skok igru jer je Cibalija nabacivala 'svijeće', a s Ismajlijem, Lopezom i Bosančićem to smo iskontrolirali.

Dojam je da Pešića koristite na krivoj poziciji, da je on puno bolji na lijevoj strani, jer je na toj poziciji igrao u Splitu. Slažete li se?

- Sličnu je ulogu protiv Intera odigrao na vrlo visokom nivou. Nije isto igrati u Splitu, i u Hajduku. Jednostavno, zadovoljan sam njim, a po lijevoj strani igramo s Ercegom. Vidjet ćemo, možda to i promijenimo u narednim utakmicama.

Bartolović: Dinamo je imao statistiku kao Jordan

Trener gostiju Mladen Bartolović nije bio pretjerano tužan zbog poraza.

- Ne mogu u cijelosti biti nezadovoljan utakmicom, bio je plan uvesti Hajduka u nervozu, nisu baš imali rješenja jer smo mi stajali čvrsto i pokušavali iznenaditi iz kontra napada. Napravili smo to u nekoliko navrata, što su prepoznali i navijači na tribinama i počastili domaće igrače negodovanjem. Na žalost nismo izdržali. Upozoravali smo na Bašićev prekid, isto kao i na Kožulja... Kad je Hajduk zabio drugi gol mi smo se otvorili, pokušali s dva napadača, ali je teško protiv Hajduka tražiti bodove na Poljudu. Moramo ovako igrali i protiv ostalih.

Izgubili ste od Dinama, sada i od Hajduka, u subotu je derbi, kome dajete prednost?

- Protiv Dinama smo igrali lošije jer nismo ispoštovali dogovor. Rezultat 5-2 izgleda loše, ali zapucali su nam šest puta i zabili pet golova, ni Jordan nije imao takvu statistiku. Hajduk je na Poljudu favorit protiv svih, i ja im dajem malu prednost.

Kakva su očekivanja do zimske stanke?

- Otišlo nam je dosta igrača koje smo htjeli zadržati, s kojima smo ušli u Prvu ligu.  Nismo uspjeli, popunjavali smo se u hodu do kraja prijelaznog roka. Radimo, trudimo se, možda smo mogli i još pokoji bod uzeti.

Radošević: Nismo odigrali dobro

Toma Bašić zabio je lijep gol iz slobodnog udarca i bio jedna od najboljih u redovima domaće momčadi, pogotovo u prvom dijelu.

- Sretan sam zbog gola, ali morali smo ranije utakmicu privesti kraju. Tri boda su na kontu, pomakli smo se prema gore na ljestvici, ali nema euforije, sada se idemo baciti na glavu, i uz pomoć naših navijača u derbiju pokušati još smanjiti zaostatak za vodećima.

Josip Radošević rekao je sljedeće:

- Drago mi je zbog gola i što sam pomogao momčadi da osvoji tri boda. To je najvažnije, te da izvučemo pouke za buduće, jer smo mogli i ranije riješiti pitanje pobjednika.

Krenuli su vas šutevi s distance?

- Nastojim u svakom susretu dati doprinos, šutnuo sam i, hvala Bogu, lopta je ušla u mrežu.

Igra baš i nije bila na visokom nivou?

- Slažem se, dobro ste to rekli. Najvažnije je bilo osvojiti tri boda, naći način za pobjedu, i iz ovog susreta treba izvući pouke. Oni su u nastavku malo pali, napravili smo neke promjene u kadru i u sustavu.

Što navijači mogu očekivati protiv Dinama?

- Mislim da bi svatko trebao krenuti od sebe, analizirati Dinamo, i onda to što smo planirali pokazati na terenu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Jacky71 16.10.2017.

    Jadan je ovaj Hajduk koji samo kmeci na sve i svakoga a jedva dobiju Cibaliju na poljudu.

  • Iskrivljena antena 15.10.2017.

    Dus priznaj koliko je Hajduk loš sad si u rupi i stidiš se al i sam znaš da sad slijedi serija izgubljenih utakmica

  • prcko vitamincic 15.10.2017.

    Hajduk je na Poljudu favorit protiv svih i onda im dođe Rijeka pred kojom obavezno skinu gaće i nakon svakog primljenog gola viču još, još. Umišljeni jazavci!

Komentiraj...
Vidi sve komentare