To je to što me zanima!

Caster Semenyje nema na popisu za prvenstvo Afrike

Baš zbog čekanja na rezultate testa Semenyja od Berlina nije nastupala u niti jednoj natjecateljskoj utrci, a najavila je povratak na stazu 24. lipnja
Vidi originalni članak

Tek su se prije tjedan dana saznali rezultati testa na spol južnoafričke atletičarke, 19-godišnje Caster Semenyje, koja je šokirala atletski i sportski svijet nastupom na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Ova srednjeprugašica se u Berlinu pojavila niotkud, te je osvojila zlatnu svjetsku medalju na 800 metara. Mnogi su bili sumnjičavi zbog njenog rezultata, pogotovo i zbog njenog prilično muškobanjastog izgleda. No, test na spol je pokazao da je Semenyja djevojka, te joj se omogućava daljnje nastupanje u konkurenciji atletičarki. Baš zbog čekanja na rezultate testa Semenyja od Berlina nije nastupala u niti jednoj natjecateljskoj utrci, a sada je najavila povratak na stazu 24. lipnja, na mitingu u španjolskoj Zaragozi. Ove godine, u srpnju, je Kenija domaćin Afričkom atletskom prvenstvu, no Južnoafrički atletski savez na popis od 56 imena atletičara i atletičarki nije postavio i svoju svjetsku pravkinju. No, za njen nastup u Keniji još ima šanse. Iz saveza su poručili:
"Kao i svi ostali natjecatelji tako se i Semenyja mora potvrditi na stazu, a njen veliki minus je dugo nenastupanje. Ne možemo, zasad, pozvati atletičarku koja je izvan forme i koja nema nikakvih rezultata u posljednje vrijeme. No, nije definitivno isključena. Ako se potvrdi naravno da će putovati s nama"; stoji u izvješću Južnoafričkog atletskog saveza. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare