To je to što me zanima!

Cedevita ispala iz Europe, a Zagreb prošao dalje...

Košarkaši Zagreba pobijedili su na domaćem parketu francuski Chorale Roanne i prošli u idući fazu, što igračima Cedevite nije pošlo za rukom
Vidi originalni članak

Košarkaši Zagreba pobijedili su kao domaćini francuski Chorale Roanne 94-87 u dvoboju 6. kola H skupine EuroChallenge natjecanja. Tom su pobjedom 'mravi' osigurali plasman u daljnju fazu natjecanja. Zagreb je nakon prvog poluvremena zaostajao za sedam koševa razlike, no, na kraju je imao znatnu prednost na svojoj strani. Najbolji u redovima Zagreba bili su centri Luka Žorić s 24 poena i 6 skokova, te Ante Tomić s 22 poena i 8 skokova. Podsjetimo da je Zagreb od istog protivnika u gostima izgubio s 95-66. Ovom pobjedom, trećom u skupini,sada je osigurao daljnji plasman.'Mravima' je na ruku išla i pobjeda ciparskog Keravnosa na domaćem parketu protiv Kijeva 76-52. Na kraju, Chorale Roanne s omjerom 5-1 i Zagreb s polovičnim učinkom idu dalje, a Keravnos i Kijev s omjerom 2-4 opraštaju se od daljnjeg natjecanja. Priliku za plasman u drugi krug ovog europskog natjecanja i novih 6 utakmica u skupini osmine finala imat će i košarkaši Cedevite, koji će u 6. kolu D skupine gostovati kod belgijske Dexije. Cedeviti je za prolaz potrebna pobjeda, uz slavlje Chalona protiv Proteasa.
Košarkaši Cedevite oprostili su se od EuroChallengea nakon što su izgubili na gostovanju kod belgijske Dexie 85-64 u dvoboju 6. kola u D skupini. Cedevita je eventualnom pobjedom u ovoj utakmici mogla ostvariti plasman u drugi krug ovog europskog natjecanja i novih šest utakmica u skupini osmine finala, budući da joj je odgovarao rezultat druge utakmice u skupini, u kojoj je domaći Elan Chalon pobijedio Proteas 81-74. Međutim, od zadatka kojeg su Zagrepčani sami trebali obaviti u Belgiji bili su jako udaljeni, što je vidljivo i iz konačnog rezultata.
Domaći košarkaši od početka do kraja su kontrolirali utakmicu, a najbolji u Cedeviti bili su Marino Baždarić s 19 poena (5-5 za dva, 3-7 za tri poena), Hrvoje Kovačević s 13 koševa i Andrija Žižić sa 10, uz 8 skokova.

EuroChallenge, 6. kolo, skupina D:
Dexia - Cedevita 85-64
Elan Chalon - Proteas 81-74

Redoslijed: 1. Elan Chalon 4-2, 2. Proteas 3-3, 3. Dexia 3-3, 4. Cedevita 2-4

EuroChallenge, 6. kolo, skupina H:
Zagreb - Chorale Roanne 94-87
Keravnos - Kijev 76-52

Redoslijed: 1. Chorale Roanne 5-1, 2. Zagreb 3-3, 3. Keravnos 2-4, 4. Kijev 2-4

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare