To je to što me zanima!

Cedevita je 'srušila' FMP, Zadar za 50 bolji od Bosne

Košarkaši Cedevite pobijedili su FMP u gostima s 87-85, a Zadar je u dvorani Krešimir Ćosić dobila sarajevsku Bosnu s nevjerojatnih 104-54
Vidi originalni članak

Nije FMP ona momčad koja je donedavno stalno bila u vrhu NLB lige, ali i dalje momčad iz Železnika nije lako dobiti u gostima. A Cedevita je u tome uspjela, Piksi Subotić odveo je svoju momčad do pobjede 87-85, četvrte u deset utakmica.
Najzaslužniji za takav rasplet je Damjan Rudež, koji je ubacio 19 koševa, ali cijela je momčad funkcionirala jako dobro na ovom gostovanju. Andrija Žižić je skupio sedam skokova, ali i zabio 16 koševa, a Kanađanin Anderson dodao je 15. Amerikanac Mobley dodao je 14, a sjajnu dionicu imao je i Franko Kaštropil. U devet minuta druge četvrtine ubacio je svih 11 svojih koševa.
Preciznost iz slobodnih bacanja donijela je Cedevitu ovu važnu pobjedu. U drugom dijelu promašili su samo jedno od 14 bacanja, a u posljednje 22 sekunde Rudež, Anderson i Mobley pogodili su svih šest. Čović je 1,9 sekundi prije kraja namjerno promašio drugo slobodno bacanje, ali loptu je daleko odbio Bariša Krasić.
A dok je Cedevita došla do silno važne pobjede, Zadrova pobjeda je neobično uvjerljiva. Sarajevska Bosna igra slabo ove sezone, ali malo tko je mogao očekivati da će u Višnjiku ostati na 50 koševa minusa! Zadar je otišao do 104 koša, primio svega 54 i 'nabildao' se samopouzdanjem.
Ovakva jedna utakmica bila je idealna prilika za Sagadina da razigra igrače koji imaju manju minutažu ove sezone. Prvi strijelac tako je bio Jure Škifič, 21-godišnje krilo zabilo je 15 koševa. Stipčević je dodao 13, Perić 12, Pleisted 11, Batur 10... Zadrani su pogodili 14 trica, imao 60% šuta iz igre, a Bosna je izgubila čak 23 lopte.

NLB LIGA, 10. KOLO
FMP - Cedevita 85-87
Zadar - Bosna 104-54

Idi na 24sata

Komentari 2

  • domagoj981 29.11.2009.

    Navijam za Dinamo ali obožavam Zadar! Svaku utkamicu sam gledao dok sam radio na Ugljanu i zaljubio se u taj klub. Nevjerovatno je sa kakvim žarom i ponosom Zadrani navijaju. Osjećao sam se kao doma! AJMO ZADAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!!!!!!!!!

  • jure_zd 29.11.2009.

    SAMO ZADAR!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare