To je to što me zanima!

Cedevita svladala i Galatasaray poslije produžetaka za finale...

Košarkaši Cedevite svladali su Galatasaray 93-86 nakon dva produžetka u Višnjiku za finale pripremnog turnira u Zadru. Tamo će ih čekati još jedan turski predstavnik
Vidi originalni članak

Košarkaši Cedevite upisali su drugu pobjedu na pripremnom turniru "Zadar Basketball Tournament" što se održava u Košarkaškom centru Krešimira Ćosića na Višnjiku. Hrvatski prvak bio je bolji od turskog, Galatasaraya, nakon dva produžetka 93-86.

Zagrepčani su odlično ušli u utakmicu i poveli 10-3 nakon minutu i pol igre, ali Turci su se do kraja prvih deset minuta vratili na samo jedan koš minusa (19-18). Galatasaray je početkom druge dionice poveo, no Cedevita je opet povezala redove te je, ponajviše vođena Franom Pilepićem, otišla na veliki odmor s 36-29.

U sličnom tonu obje su momčadi nastavile i u trećoj četvrtini, a nakon vodstva od "+10" početkom zadnje četvrtine Turci se vraćaju na 58-58 četiri minute prije kraja. Izmjenjivala su se do kraja oba kluba u vodstvu, ali Cedevita je na kraju morala braniti produžetak.

U dodanom vremenu Galatasaray je serijom 7-0 poveo 72-67, ali opet je Pilepić tricama vukao Cedevitu. Zoran Erceg mogao je donijeti pobjedu turskom prvaku na kraju prvog produžetka slobodnim bacanjima, ali namjerno ih je promašio jer im pobjeda od jednog ili dva koša razlike nije donosila u finale. U nastavku je Cedevita na krilima Mire Bilana pobjegla na sigurnu razliku i završila utakmicu 93-86.

Kod pobjendika Bilan je ubacio 23 poena, Pilepić 14, a Zubčić 12, dok je Galatasaray predvodio Erceg s 24 koša.

Cedevita će u nedjeljnom finalu igrati s boljim iz dvoboja između Fenerbahçea i Darüşşafake, a Zadar će protiv Galatasaraya tražiti peto mjesto.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Faxton 21.09.2014.

    Repešu treba smijenit.. preslabo je to

  • KarloMraz_1 20.09.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena.

  • Just Mamić Quotes 20.09.2014.

    Pa ja sam taj Galatasaray dobivao još četrespete,čovječe Božji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare