To je to što me zanima!

Čeka od Eusebija: Benfica bez europskog trofeja 51 godinu...

Uzela je Benfica naslov europskog prvaka davne 1962. i 51 godinu je bez velike europske titule. Svi su uvjereni da je čekanju došao kraj. Čeka ih Chelsea u finalu
Vidi originalni članak

Chelsea je u ovoj sezoni bio u igri za čak osam trofeja. Do sada nije osvojio ništa i sezonu će pokušati spasiti večeras u finalu Europske lige protiv Benfice u Amsterdamu.

Rafa Benitez prije pretposljednje utakmice na klupi Chelseaja ima mnogo problema. Za finale su upitni kapetan John Terry i Eden Hazard, ali španjolski strateg nije htio komentirati težinu tih ozljeda.

- To je naša stvar. Nećemo otkrivati suparnicima iz Portugala hoćemo li igrati s njima u Amsterdamu ili ne. Hoće li početi jedan od njih, niti jedan ili obojica - rekao je Rafa.

Chelsea može postati prva momčad u povijesti koja je godinu nakon naslova u Ligi prvaka otišla do kraja u Europskoj ligi.

- Bit će ovo čudna utakmica za mene. Ipak ću igrati protiv bivših suigrača. Neki od njih su mi kao obitelj, nisam zaboravio kako mi je lijepo bilo u Lisabonu - kaže Brazilac David Luiz, koji je iz Benfice stigao u London 2011. godine.

Njegov bivši klub na europski trofej čeka još od Eusebija. Uzela je Benfica naslov europskog prvaka davne 1962. i 51 godinu je bez velike europske titule. Svi su uvjereni da je čekanju došao kraj.

- Ovo je naše vrijeme, naša godina. Igramo za povijest i ne smijemo razočarati navijače - kazao je Benficin Argentinac Nicolas Gaitan.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • mariokempes 15.05.2013.

    ajmo benfica

  • Kum Amte 15.05.2013.

    A eto navijat cu za Chelsea.Kad je vec prvenstvo,kup,liga kup,FIFA Prventso Klubova,Liga prvaka izgubljena.

  • TeoDelić 15.05.2013.

    ja navijam za dobar nogomet,ali iskreno mislim da benfica nema puno sanse pogotovo nakon ligaskog poraza od porta i gubitka prvenstva...

Komentiraj...
Vidi sve komentare