To je to što me zanima!

Celticsi zamalo ispustili prednost domaćeg parketa

Predvođeni Paulom Pierceom, Boston Celticsi su pobijedili LA Lakerse 108-102 i poveli 2-0. S tim rezultatom serija se seli u Los Angeles
Vidi originalni članak

Osam minuta prije kraja činilo se da će završnicu biti dosadno gledati. Celticsi su pred svojim navijačima vodili 95-71 i preostalo je samo privesti utakmicu kraju. No tada je krenuo Kobe Bryant i poveo seriju 31-9 za potpuni povratak Lakersa u utakmicu. Na samo dva koša zaostatka (104-102) stigli su 38 sekundi prije kraja, a onda je Paul Pierce zabio slobodna bacanja i sve riješio.
- Previše smo se opustili kada smo poveli s velikom razlikom. Više nismo bili dovoljno agresivni, a istovremeno smo njima dopustili da izvrše pritisak na nas. Moramo izvući pouku iz četvrte četvrtine i dobro zapamtiti da u svakoj utakmici moramo igrati do kraja bez obzira na rezultat - rekao je Paul Pierce, koji je s 28 koševa i osam skokova ponovno bio prvo ime utakmice.
Piercea su pratili Kevin Garnett (17 koševa i 14 skokova) i Ray Allen (17 koševa), što je već uobičajno. Što se ne može reći za učinak Leona Powea, 24-godišnjaka koji je za 15 minuta ubacio 21 koš! Uz 30 koševa, Kobe Bryant je podijelio i osam asistencija, no u drugoj i trećoj četvrtini, koje su Celticsi dobili 63-49, nije mogao pomoći Lakersima. Pau Gasol je zabio 17 i skočio 10 puta, a nešto slabije odigrao je i Lamar Odom. Ubacio je 10 poena i imao osam skokova.

NBA LIGA, FINALE DOIGRAVANJA
Boston Celtics - LA Lakers 108 -102 (serija 2-0)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare