To je to što me zanima!

Češka protiv domaćina osvojila vrijedna tri boda

Reprezentacija Češke svladala je u prvoj utakmici EP-a Švicarsku 1-0 golom mladog napadača Vaclava Sverkoša, koji je zamijenio Kollera
Vidi originalni članak

Prva utakmica europskog prvenstva nije bila posebno zanimljiva, pogotovo u prvih pedesetak minuta. Obje momčadi igrale su vrlo oprezno, a veliki problem za Švicarce pojavio se krajem prvog poluvremena, kada je kapetan Frei ozljedio koljeno.
Prvi gol na Europskom prvenstvu postignut je u 71. minuti dvoboja na St. Jacob - Parku. Galašek je tad iskoristio grešku švicarske obrane i preciznom loptom pronašao Sverkoša, koji je snažnim udarcem svladao golmana Benaglija. Švicarci su pokušali ubaciti u višu brzinu, no najbliži pogotku su bili u 80. minuti kada je Behrami pogodio gredu.
- Unatoč porazu mislim da ponosno možemo napustiti stadion i reći da smo dali sve od sebe. Poraz nismo zaslužili, štoviše držim da smo bili bolja momčad koja je igrala onako kako sam želio, no nismo postigli pogodak - rekao je švicarski izbornik Jakob Kühn nakon utakmice.
- Ovo je početak iz snova za Čehe koji nas riješava puno briga. Neću govoriti o sreći jer je sreća sastavni dio nogometa, ali ću reći da smo odigrali taktički sjajno. Možda se nekome čini da smo se branili, ali ako tko želi izgubiti prvu utakmicu na prvenstvu. Obećavam da ćemo sljedeću utakmicu odigrati hrabrije - rekao je izbornik Češke Karel Brückner.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ona009 07.06.2008.

    skoro sam zaspala za vrijeme tekme... :) nije bas bila nesto......nadam se da ce nasa sutra biti bolja..i da mi okice nebu bile na pola 12.... :)

  • Liverpool_boy 07.06.2008.

    DOSADA,DOSADA,DOSADA.

  • Elio 07.06.2008.

    ma full dosadna tekma al neka su česi dobili :D svaka cast

Komentiraj...
Vidi sve komentare