To je to što me zanima!

Chelseajev način rada: Osvoji nam trofej, a onda zbogom...

Teško je to objasniti. Osvajamo trofeje, pobjeđujemo, a cijelo vrijeme mijenjamo trenere, rekao je golman Chelseaja o 'zamjenskim' trenerima koji donose naslove
Vidi originalni članak

Do finala Lige prvaka u Moskvi, naslova europskog prvaka u Münchenu i pobjednika Europske lige u Amsterdamu Chelsea su odveli “zamjenski” treneri, Grant, Di Matteo i Benitez.

- Teško je to objasniti. Osvajamo trofeje, pobjeđujemo, a cijelo vrijeme mijenjamo trenere. Drugi klubovi imaju dugo vrijeme istog trenera, pa ne osvajaju ništa. Koji je način bolji? Nemam pojma - rekao je golman Chelseaja Petr Čech.

Avram Grant naslijedio je Josea Mourinha u rujnu 2007., odveo ih do finala Lige prvaka te otišao. Roberto Di Matteo je u ožujku 2012. naslijedio Villasa-Boasa, uzeo europski naslov i otišao. Zamijenio ga je Rafa Benitez, uzeo trofej i - odlazi!

- Usred sezone je nemoguće promijeniti 20 igrača. Lakše je trenera - kaže Čech.

Roman Abramovič proslavio je u Amsterdamu desetogodišnjicu u Chelseaju. Uzeo je 11 trofeja, promijenio devet trenera.

- Kad je 2003. ušao u klub, dogovorili smo se za deset minuta. Rukovali smo se, a kroz glavu mi je prošlo: ‘Bilo bi dobro kad bi potrošio 20 milijuna funti na pojačanja’. On je u prvih šest tjedana potrošio 140 milijuna - kaže direktor Trevor Birch.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • JosipGrahovac 17.05.2013.

    Budimo realni nek bude sretan sto je i to osvojio nakon dolaska Beniteza pali smo u premiershipu a zaostajali smo samo 3 boda...izgubio nam je WCC...

  • Gox111 17.05.2013.

    pogledajte srbina ivanovića ,ogrnuo se u svoj ponos i da ima 12 ruku na svima bi pokazo 3 prsta , nek ih si nabije znate svi kuda

  • PatrikČiš 17.05.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare