To je to što me zanima!

Cibalijin naklon Gradu heroju: "Jedno veliko HVALA za sve"

Vinkovački stadion osvijetljen je stotinama lampiona dan uoči obilježavanja 25. obljetnice pada Vukovara. Cibalia je poslala prelijepu poruku zajedništva uoči ove tužne obljetnice
Vidi originalni članak

Cibalia je na svom stadionu u Vinkovcima dan uoči obilježavanja pada Vukovara poslala poruku zajedništva za sve koji su položili živote u borbi za obranu i samostalnost Hrvatske. Vinkovački klub od lampiona je napravio golemi znak "VUKOVAR 25" u sjećanje na 25 obljetnicu pada Grada heroja.

"Za Vukovar koji je dao sebe za slobodu"

"Hvala Vam svima koji ste sudjelovali i bili uz nas. Večeras smo poslali jednu konkretnu poruku zajedništva, te se prisjetili onih koji su ostavili svoje živote da bi nama danas bilo bolje, za samostalnu Hrvatsku, za Vukovar koji je dao sebe za slobodu Hrvatske, za svako dijete kojem je ukradeno djetinjstvo i za svaku majku koja je izgubila dijete. Za jedno veliko HVALA gradu heroju", stoji na stranici Cibalije.

Srbočetnička opsada grada počela je 24. i 25. kolovoza kad su na grad ispaljene prve granate. Počeli je s četiri granate po danu, a završilo s 10 do 15 tisuća granata dnevno koje su sravnile grad. Vukovar je pao nakon 87-dnevne opsade, a grad je protiv 30.000 opremljenih vojnika branilo tek 1800 slabo naoružanih hrvatskih branitelja.

Grad heroj postao je simbol ljudskog stradavanja i tragedije, ali pobjeda JNA bila je simbolična. Dok su branitelji hrabro držali grad do posljednjeg čovjeka, Hrvatska se izborila za međunarodnu potporu za neovisnot u konačnoj pobjedi za slobodu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • bulldogzg 18.11.2016.

    Nit zaboravit , nit oprostit! Oprost treba zaslužiti!!!

  • KnezDomagoj 18.11.2016.

    Evo zore evo dana, evo braće Vinkovčana!

  • dinamojavolim1 18.11.2016.

    Bravo cibalija,naklon do poda

Komentiraj...
Vidi sve komentare