To je to što me zanima!

Cibona doživjela težak poraz od Antwerpa pred 700 navijača

Košarkaši Cibone poraženi su od belgijskog Antwerpa sa 78-92 u utakmici 2. kola FIBA Europe kupa, odigranoj u srijedu u KC D. Petrović pred oko 700 gledatelja
Vidi originalni članak

Bila je to utakmica u kojoj je Cibona, nakon prošlotjednog trijumfa u Lisabonu protiv Benfice, tražila prvu domaću pobjedu u nekom europskom klupskom natjecanju nakon pet i pol godina, ali do nje nije stigla, iako je nakon devet minuta igre vodila 23-8.

Unatoč dominaciji pod obručem, Cibonini igrači su brojnim promašajima dali gostima priliku da se vrate u utakmicu. 

Belgijci su polako stizali prednost 'vukova' u prvom poluvremenu, a onda eksplodirali u trećoj četvrtini te u 28. minuti došli do prednosti od 15 koševa (52-67).

Cibona je uspjela u posljednju dionicu ući sa zaostatkom od osam poena, ali su Belgijci spriječili novi preokret i zasluženo odnijeli pobjedu iz Draženovog doma, ubacivši čak 53 koša u drugom poluvremenu.

Najbolji igrač Cibone bio je Marko Jagodić-Kuridža s 23 koša i 11 skokova, a James Florence ubacio je 22 poena. Goste su do pobjede predvodili Vaughn s 24 koša i Basabe s 20 poena.

Novu priliku za prekid crnog domaćeg niza Cibona će imati sljedeće srijede, kad će u Draženovom domu ugostiti mađarski Sopron u 3. kolu FIBA Europe kupa.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • alen ivanišević 05.11.2015.

    fmp je izgubio u dve utakmice u evro ligi sa po 30 i kusur pa se prave kao da su prvaci evrope...proći će i dani veštačkih tvorevina i biće opet velikani partizan,cibona,split,bosna...

  • daljinac 05.11.2015.

    Težak poraz od 14 koševa ? Tko to takve budalaštine piše ? Rukometaši kad izgube sa 11 golova razlike to je samo poraz!? To je kao da u košarci izgubite barem 30 - 40 koševa razlike ! Nepismenjaci !

  • depravedscum 05.11.2015.

    Da mi je netko prije 5,6 godina rekao da ce Cibona gubiti od nekih Belgijanaca, mislio bih da je lud...

Komentiraj...
Vidi sve komentare