To je to što me zanima!

Cibona furiozno do majstorice: 'Vukovi' uništili Cedevitu s +19

Košarkaši Cibone pomeli su Cedevitu 107-88 u Draženovu domu u polufinalu Hrvatske i izjednačili seriju na 1-1. Bojan Bogdanović briljirao je s 29 koševa
Vidi originalni članak

Cibona je maestralnom šuterskom igrom pregazila košarkaše Cedevite 107-88 u Draženovu domu te izborila treću, odlučujuću utakmicu u Sutinskim vrelima za finale prvenstva Hrvatske.

Nakon što je Cedevita minimalno slavila prije četiri dana u Sutinskim vrelima, 'vukovi' su pod Tornjem napravili pravu košarkašku ludnicu. Već u prvom dijelu Cibona je unakazila goste s velikih 30 koševa prednosti (61-31) nakon samo 20 minuta! Do tog trenutka domaćini su briljirali šuterski. Za dva su gađali 20/24, a iz igre 22/29!

Acina momčad se u nastavku probudila te je smanjila na 97-83, ali nada je bila kratkoga daha. Tomislav Zubčić je dvjema uzastopnim tricama vratio na +20.

Najbolji u redu domaćina bio je Bojan Bogdanović s 29 koševa.

- Zadnje tri utakmice igramo u egalu. Jedna lopta je odlučila u Podsusedu. U utakmicu ušli smo napaljeni i motivirani. Nadam se da ćemo na kraju izboriti finale - rekao je najbolji strijelac Cibosa i osvrnuo se na nestvarnih +30 iz prvog dijela.

- Tih 30 razlike bilo je malo nerealno jer je Cedevita najbolja ekipa u Hrvatskoj.

Bogdanovića je šuterski pratio Rozić s 19 koševa i pet asistencija, Vrbanc s 15 koševa i četiri asistencije, dok je kod gostiju najraspoloženiji bio Kovačević s 22 koša, te Baždarić i Rudež s 13 koševa.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • safety car 23.05.2011.

    kladionica nije nužno zlo za nariktati utakmicu ali radnje su bitne,one iza zavjese...i prvak se zna ima već jedno tridesetak dana,tak da budete videli...

  • Kokos_1 23.05.2011.

    Ma kaj vi svi tu brijete, kakva tekma, to je čista narihtanuša, pa po facama cedevitaša se vidlo da briju "valjda nas nebu niko skužil da smo digli masne pare na kladi" :)))

  • Feliks6 23.05.2011.

    eeeeeeee,a gdje nam je 20bucks????????? nešto je zašutio? a jadan dečko.sigurno plače jer njegovi vitaminci su očajni bili sinoć. a jadan bucks. ajd ajd,bit će bolje. hahahaahah. eto ti ga na sad jadniče jedan. kakva jadna cedevita. samo gluposti tu briješ. jadnik

Komentiraj...
Vidi sve komentare