To je to što me zanima!

Cibona se poigrala sa Zadrom te otvorila 'lov' na 18. naslov

Košarkaši Cibone pobijedili su Zadar u prvoj utakmici finala doigravanja prvenstva Hrvatske. Cibona je u Draženovu domu pobijedila Zadar uvjerljivim rezultatom 84-68
Vidi originalni članak

Zadar je na krilima pobjede protiv favorizirane Cedevite u polufinalu stigao u Draženov dom na prvu utakmicu finala prvenstva Hrvatske.

- U euforiji su i mogli bi nam napraviti dosta problema - rekao je trener "Vukova" Danijel Lutz uoči utakmice.

No jedini problem bio je u drugoj četvrtini kad se Zadar približio Ciboni na četiri koša. I to je bilo sve od gostiju. Cibona je slavila 84-68 pred punom dvoranom Draženovog doma i povela u finalnoj seriji. 

Cibona je furiozno krenula u utakmicu. "Vukovi" su pojeli Zadrane u prvoj četvrtini (28-15) i najavili kako večeras neće dopustiti iznenađenje. 

U drugoj četvrtini Cibona posustaje, a Zadar to spremno iskorištava. Stižu gosti na samo četiri koša prednosti, ali Blassingame tricom vraća prednost Ciboni. Na poluvrijeme se otišlo s 47-37 za Cibonu.

U trećoj Cibona daje gas i odlazi na 14 koševa razlike. Trener Zadrana Ante Nazor morao je zvati minutu odmora. Nije pomoglo, Cibona odlazi u posljednju dionicu igre s 14 koševa viška (65-51).

Cibona je rutinski privela utakmicu kraju i povela protiv Zadra. Druga utakmica igra se u subotu u Zadru, a pobjednik će biti onaj tko prvi dođe do tri pobjede.

- Bitna utakmica. Zadar je došao po pobjedu, ali svaka čast mojim igračima. Reagirali su na pravi način. Kontrolirali smo utakmicu i vodimo 1-0, a to je najbitnije - rekao je trener pobjedničke momčadi, Danijel Lutz.

Finale doigravanja:

Cibona - Zadar 84-68

Idi na 24sata

Komentari 51

  • gospon fulir 30.05.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • daljinac 30.05.2013.

    ovo je nevjerojatno, mjesto da komentiramo utakmicu mi hrvati pljujemo jedan na drugoga. ako se već ima na koga pljuvati a postoji debeli razlog to su onda u prvom redu ovi "dobrotvori" sa HTV-a koji nam ne dopuštaju izravne prijenose na TV-u.

  • Dvajst4h 30.05.2013.

    Da vam nije MORAO IGRATI onaj Toni Prostran prvih 20 minuta onda bi se jos mozda i odrzali i izvukli, a ovako FORSIRANJE stvaranja "igraca" od Prostrana vam je mozda i presudno bilo da budete porazeni. Prostran se nekim cudom nalazi i na sirem popisu A selekcije, ali vjerovatno je to neka tehnicka greska! ili nije? Pitanje je samo koji ga prosran strucnjak forsira!

Komentiraj...
Vidi sve komentare