To je to što me zanima!

Cibona spojila dvije uvjerljive pobjede: Dobili Szolnoki Olaj

Bit će mi puno lakše ako ga uspijem pripremiti da igra više. Njegovi treninzi su 30-40 posto jači od ovog što je pokazao večeras, rekao je Spahija o Junakoviću
Vidi originalni članak

Nakon dva uvjerljiva poraza na početku sezone, od Cedevite u Kupu Dražena Petrovića i Radničkog na startu ABA lige, Cibona je spojila dvije još uvjerljivije pobjede. Nakon Olimpije u Ljubljani (+27), u Draženovu domu svladala je Szolnoki Olaj 87-63

- Danas se osjećam bolje kao trener Cibone nego prošlog vikenda, ali ne i komotno. Ne znam je li možda zbog odijela - našalio se Neven Spahija, svjestan da ove dvije pobjede ne znače da su 'vukovi' odjedanput postali dominantna sila u regionalnoj ligi.

- Čvrsto smo na zemlji. Ni Olimpija  ni Szolnoki nisu kvaliteta Cedevite i Radničkog.

Jedna od najbitnijih promjena na posljednjim dvjema utakmicama je povratak Andrije Žižića u petorku na račun novopridošlog Darka Planinića. Žiža je briljirao. Već je na poluvremenu bio jedan skok od double-doublea, a završio je s 15 koševa i 12 skokova. Prvi strijelac bio je Marin Rozić sa 17, Jerel Blassingame ubacio je 14 uz devet dodavanja, a Matt Janning (13) odigrao je najbolju utakmicu od dolaska u Zagreb.

Značajan dobitak za Cibonu je i uvjerenje da mladi razigravač Martin Junaković može povremeno odmarati Blassingamea bez da rezultat pati. Danas je odigrao 14 minuta i ubacio dva poena.

- Bit će mi puno lakše ako ga uspijem pripremiti da igra više. Njegovi treninzi su 30-40 posto jači od ovog što je pokazao večeras. Ali treba ga razumjeti. Kad mladi igrač navuče Cibonin dres, to je kao da nosi 30 kila vojne opreme - objasnio je dobro raspoloženi Spahija.

Cibona od srijede kreće s nastupima na dva kolosijeka, počinje Eurokup, a u Zagreb stiže francuski Le Mans.

- Ne možemo ABA ligi i Eurokupu pristupati na isti način. Više ću prilike dati onima koji inače manje igraju. Naravno da ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu, ali treba ići korak po korak, a ABA liga nam je prioritet jer kroz nju možemo ponovno u Euroligu - zaključio je trener 'vukova'.

Cedevita slavila u Zadru za tri uzastopne pobjede u ABA ligi

Idi na 24sata

Komentari 11

  • podmornicar 14.10.2013.

    Ajme koja je Cibona imala zadnja 2 kola,katastrofalna Olimpija i Szolnoki koji ce ove godine bit kanta za napucavanje u gostima a vi ste odma od njih napravili heroje,a nece ni ove godine na final four ABA

  • Hrvatica<3 14.10.2013.

    Bravo

  • srbija-beograd-crvena zvezda 13.10.2013.

    samo Zvezda..DS89

Komentiraj...
Vidi sve komentare