To je to što me zanima!

Cibona pokazala karakter i vratila se iz -19 u Tivoliju

Cibona je u dramatičnoj utakmici u Hali Tivoli svladala Olimpiju 73-67. U 13. minuti gubili su 29-10, a prvo vodstvo imali su 1:30 do kraja
Vidi originalni članak

Košakaši Cibone pokazali su veliko srce. Umorni od teške bitke s Olympiacosom loše su krenuli u utakmicu s Olimpijom te nakon prve četvrtine gubili 23-8. Ništa ih u tim trenucima nije išlo, a trener Velimir Perasović pokušavao je brojnim rotacijama promijeniti ritam. Nije urodilo plodom, pa je Olimpija u 13. minuti povela s velikih 29-10. No, Vukovi kao da su se baš tada zagrijali. Serijom 7-0 uspjeli su smanjiti neugodno vodstvo te se pred kraj poluvremena tricama Kusa, Vukušića i Marshalla uspjeli zadržati na 38-27. Peras je na poluvremenu u svlačionici upozoravao na obranu te se na parket Hale Tivoli vratila neka druga Cibona. Do 23. minute uspjeli su se primaknuti na 41-38, a tad je napad ponovno stao. Domaćini su s nekoliko lakih koševa ponovno poveli s deset razlike (48-38 u 25. minuti), da bi se Cibona ponovno vratila na 50-48 tricom Vukušića 1:45 do kraja četvrtine.
No Klobučar, Ilievski i Milič tad su u tri napada vratili vodstvo na 57-49, a početkom zadnje četvrtine Olimpija je povela 61-48. Činilo se da je to gotovo, no Cibona je još jednom pokazala pobjednički mentalitet. Fantastičnom obranom i zahvaljujući Kusu, Vukušiću, Trohi serijom 13-0 do 34. minute došli su do prvog egala u utakmici. Ilievski je tad postigao tricu, a Prkačin položio za -1 (64-63). Tad je Cibona imala prvi napad za vodstvo, no nisu ga iskoristili. Na sreću, dekoncentrirani su bili i Ljubljančani, Klobučar je promašio jedno bacanje, Rudež forsiranu tricu i drama je bila na vrhuncu. Koševima Kusa iz slobodnih bacanja rezultat je ponovno bio poravnat na 65-65. Olimpija nije iskoristila napad, a Ciboni je minutu i 30 sekundi do kraja prvo vodstvo donio Jared Homan lijepom piruetom pod košem. Danas najbolji, Vedran Vukušić, tad je presjekao napad domaćih, a Robert Troha potom šutem iz očaja na isteku napada postavio 69-65. Košarkaši Olimpije nisu se zbog nervoze više snalazili, Marko Milič je samo gledao koga bi istukao, te je Cibona odnijela pobjedu iz Tivolija. A što je još važnije, opet su pokazali pobjednički mentalitet, nešto za što lani uopće nisu znali. U redovima Cibone najefikasniji je bio Vedran Vukušić s 18 koševa (trice (5/7), dok je Rawle Marshall uz 14 koševa imao i sedam skokova. Kod Olimpije je najbolji bio Marko Milič sa 17 koševa i pet asistencija.

PRKAČIN OZLJEDIO DESNO KOLJENO
Četiri minuta prije kraja Jaka Klobučar krenuo je u kontranapad, a Prka se postavio pred njega. Nakon sudara pao je na pod s bolnom grimasom na licu i vrišteći. Uhvatio se za desno koljeno, te je napustio parket šepajući. Nadamo se da ozljeda nije teže prirode, a sve će biti jasnije nakon prvih lječničkih pregleda.

OLIMPIJA POMETENA U OSAM MINUTA
Osim što su napravili seriju 13-0 za izjednačenje, Cibosi su u zadnjih osam minuta napravili 23-4! To samo po sebi govori o obrani koju zagovara Velimir Perasović.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • meedo 09.11.2008.

    Heja,heja CIBOSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!....ova utakmica baca novo svijetlo na rad ove momčadi. Nakon pobjede nad Olympiakosom mislio sam da ćete past,ali moram priznati da je ovo veliko iznenađenje. SAMO TAKO NAPRIJED!

Komentiraj...
Vidi sve komentare