To je to što me zanima!

Čilić u trećem kolu nakon teške borbe s Nieminenom

Marin Čilić izborio je nastup u 3. kolu Wimbledona. U drugom kolu bio je bolji od Finca Jarkka Nieminena, 6-4, 3-6, 6-3, 6-7(6), 7-5
Vidi originalni članak

Čiliću su za pobjedu protiv 24. nositelja trebala tri sata i 16 minuta igre. Hrvatski tenisač na trenutke je pokazao izvrstan tenis i nije pokleknuo ni kada mu je protivnik napravio break u petom setu.
Prvi set Čilić je lako dobio nakon samo 26 minuta igre. Break je napravio pri rezultatu 4-4, a protivniku nije dopustio niti jednu break loptu. U drugom setu Nieminen je uzvratio jednakom mjerom i jednim breakom za 6-3.
U trećem setu Čilić je uz dvostruki break poveo glatkih 5-1, ali tada je izgubio dva uzastopna gema. Ali Čilić tada mirnim servis gemom osvaja set sa 6-3. U četvrtom setu Čilić je na početku izgubio servis, ali pri zaostatku 3-5 vratio je break zaostatka i došao na 5-5. Tada oba tenisača osvajaju svoje servise, ali u tie breaku sretniiji i spretniji je Nieminen koji osvaja set rezultatom 8-6.
U petom i odlučujućem setu Čilić je na samom početku izgubio svoj početni udarac, ali pri zaostatku 1-2 uzvraća breakom Nieminenu. Pri vodstvu 6-5 Čilić je ponovno oduzeo servis Nieminenu i tu je priči bio kraj.
Hrvatski tenisač ukupno je odservirao 19 aseva uz postotak prvog servisa 57%. Na svoj početni udarac osvojio je 80% poena. U trećem će kolu Čilić igrati protiv pobjednika francuskog okršaja Jeremy Chardy - Paul Henri Mathieu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare