To je to što me zanima!

Čilićevih 20: Prestigao Gorana, vrijeme je da bljesne i u Parizu

Marin je pobjedom nad Amerikancem Johnsonom postao tek 29. tenisač u Open eri koji je najmanje 20 puta izborio četvrto kolo jednog Grand Slama. Roland Garros još čeka na njegov veliki rezultat
Vidi originalni članak

Od početka do kraja sve je funkcioniralo fenomenalno, rekao je Marin Čilić (29) nakon što je rekordni 20. put izborio osminu finala jednog Grand Slama.

Trijumfom nad Amerikancem Samom Johnsonom 6-3, 6-2, 6-4 u trećem kolu Roland Garrosa Međugorčanin je prestigao bivšeg trenera Gorana Ivaniševića na vrhu ljestvice Hrvata s najviše ulazaka u drugi tjedan na Grand Slamovima.

Dogodilo se to baš u Parizu, jedinom od četiri velika turnira gdje još nije igrao finale. A kako igra ove godine, dojam je da taj veliki doseg nikad nije bio bliže. Prvi idući protivnik na tom putu mu je Talijan Fabio Fognini.

- Ne bih se složio da sam veliki favorit jer je on odličan igrač na zemlji. Bit će to dosta težak meč - najavio je Marin okršaj protiv 18. igrača svijeta, s kojim ima pozitivan međusobni omjer i dva slavlja u nizu.

Prođe li taj korak, u četvrtfinalu, koje još nije dobio, čeka ga pobjednik meča Del Potro - Isner. Beton i travu je apsolvirao, vrijeme je da međugorski as zabljesne i na pariškoj zemlji.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • dinamitas_salko 04.06.2018.

    Moze li mi neko objasniti zasto retardirani HRT ne prenosi Cilic-Fognini??

  • Dustov 04.06.2018.

    Da igraju na bilo kojoj drugoj podlozi marin je favorit ,ovako 50-50,najgore je ako fognu krenu oni njegovi goropadni bekendi onda nema pomoci,to triba neutralizirati visokim kick servisima i nedat da se razmase,tjerat ga da trci i da pravi sto vise gresaka.ako to prodje protiv delpa je otvoreno,nije ni on najjaci na zemlji,kao u pocetku godine,malo se stedi na bekendu radi te ruke,forhend je jaci nego marinov al ne toliko ubojit na zemlji,opet bi to bio mec 50-50 e sad sto ce biti vidit cemo,ja bi bio zadovoljan da obrani 1/4 to je opet odlicna konstanta na gs.

  • medenii 04.06.2018.

    Sam Johnson? 🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare