To je to što me zanima!

Cindrić završio samo tri od šest natjecanja! Je li ga Lino Červar trebao poštedjeti prvoga kruga?

Luka je u reprezentaciji od 2014. i nikako da dođe posve spreman i pokaže svu svoju raskoš. U najboljim igračkim godinama Luka se i treći put za redom ozlijedio na velikom natjecanju
Vidi originalni članak

Wikipedia nije najpouzdaniji izvor informacija, ali teško da je u ovom slučaju značajno promašila. A na njoj stoji da je Luka Cindrić (27) za hrvatsku reprezentaciju odigrao 68 utakmica i zabio 160 golova. Od 2014. kad je debitirao za "kauboje".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To je manje od deset utakmica godišnje za reprezentaciju. Treba li povlačiti paralele? Duvnjak toliko odigra na jednom natjecanju, bez kvalifikacija, pripremnih turnira...

- Šefe, trebam vas na kratko - pozvao je Cindrić odmah nakon šokantnog remija s Japanom 29-29 izbornika Červara. Koji je znao što se sprema...

- Ne mogu, previše me boli - rekao je naš ponajbolji igrač.

I puf, ode Luka kući. Još jednom. Na trećem velikom natjecanju za redom! Četiri gola Japanu ostat će sav njegov doprinos na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

- Ovdje u kampu nemamo zdravstvene ustanove i poslali smo ga na liječenje u Barcelonu - rekao je Červar.

Eh sad, je li ga izbornik mogao poštedjeti kao Karačića i Šegu? Znao je Lino da je i Luka načet, nezaliječen, ali je svejedno u momčad za prvi krug SP-a, za okršaje s Japanom, Angolom i Katarom, uvrstio samo Duvnjaka i njega od srednjih vanjskih, ali i čak četvoricu pivota!? 

Pa se dogodilo da je Japan krenuo uraganski, naši pogubljeno, i Dule i Cindra morali su se trošiti više nego što je bilo planirano. Pa se dogodilo da je u toj jurnjavi Cindriću otišao aduktor i prepone. Opet.

U najboljim igračkim godinama Luka se i treći put za redom ozlijedio na velikom natjecanju. Aduktor i zadnja loža, list i gležanj pa aduktor i prepone. Svega pomalo, ali, u prijevodu, Cindrić nije izdržao treće veliko natjecanje zaredom. Hrvatska će u Egiptu nastaviti bez motora napada.

Cindrić na velikim natjecanjima

EP 2016.
Bilo mu je to prvo veliko natjecanje i u osvajanju bronce najviše je igrao protiv Francuske, 13 minuta. U ludoj pobjedi za polufinale nad Poljskom (37-23) nije ulazio, u polufinalu je protiv Španjolske dobio sekundu, u borbi za broncu s Norveškom šest minuta, a jedina je dva gola na prvenstvu dao Norveškoj u prvoj utakmici.

SP 2017.
Zabio je 39 golova u devet utakmica (4,3 po susretu), Bjelorusiji osam, u šokantnom porazu od Slovenije 31-30 u utakmici za broncu bio je naš najbolji strijelac sa sedam golova, a nije zabio jedino u polufinalnoj pobjedi nad Norveškom. Luka je na tom SP-u imao važnu ulogu, a Hrvatska je završila četvrta.

EP 2018.
Kao domaćini smo, nakon poraza od Švedske i Francuske, ispustili polufinale i osvojili (tek) peto mjesto, a Luka je u šest utakmica postigao 25 golova (4,17 po susretu). Zabijao je svima, Islandu čak sedam, jedino nije ulazio u igru u utakmici za peto mjesto s Česima.

SP 2019.
Islandu je utrpao šest, pa se štedio protiv Japana i Makedonije, pa Bahreinu i Španjolskoj zabio po jedan gol, kao i Brazilu u šokantnom porazu 29-26 i - kraj. Aduktor i zadnja loža izbacili su ga, nije igrao protiv Njemačke, Francuske i u utakmici za peto mjesto protiv Švedske. Sve tri smo izgubili.

EP 2020.
Trpao je Crnogorcima, Bjelorusima, Srbima i Austrijancima, ali u petoj je utakmici, protiv Njemačke, ozlijedio list i gležanj i ostao na tri gola. Propustio je Češku i Španjolsku, no nije to bilo dovoljno da se posve oporavi pa je u polufinalu s Norveškom odigrao 20 od 80 minuta (dva produžetka), a u finalnom porazu od Španjolske nije mogao više od pet minuta...

SP 2021.
Četiri gola u šokantnom remiju s Japanom ostat će njegov učinak u Egiptu. Bol u aduktoru i preponama bila je prejaka, a na toj se utakmici previše trošio. Iako po mnogima nije trebao...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Sumpy7 18.01.2021.

    "Neymar"

  • Pra&vica 18.01.2021.

    Na Olimpijadi, svjetskom i europskom prvenstvu ili jesi ili nisi. Ako nisi spreman ni ne ides na njih. Tu i tamo se nekog moze malo odmoriti, ali nekog stalno stediti da bi eventualno odigrao par minuta je potpuno promaseno.

  • 17.01.2021.

    Sad ko i uvijek ima alibi

Komentiraj...
Vidi sve komentare