To je to što me zanima!

'Ćirini sinovi' često slave i na klupi, a najbolji - Soldo!

Osmorica 'vatrenih’ dosad su vodili 310, a pobijedili u točno pola utakmica. Po postotku uspješnosti najuspješniji je Zvonimir Soldo
Vidi originalni članak

Zvonimir Boban, Goran Vlaović, Mario Stanić, Petar Krpan, Igor Tudor, Zoran Mamić... Svi oni trebali bi uskoro završiti trenersku Akademiju HNS-a i tada bi svi iz generacije “vatrenih”, osim Šukera i Bokšića, trebali imati trenersku “dozvolu”. A osmorica iz te generacije već su odavno na klupama, štoviše, odradili su već 310 utakmica. I pobijedili u njih 155, izgubili 85, ukupno osvojili 533 od ukupno 930 bodova. uspješnost - 57.6 posto!
Prvi je krenuo Slaven Bilić, koji je još u sezoni 2001./2002. preuzeo Hajduk. I premda su tu epizodu mnogi označili kao neuspješnu, jer je izgubio naslov u zadnjem kolu, Bilić je u 15 utakmica izgubio samo dvije.
Inače, od svih njih samo dvojica, Ladić i Asanović, dosad nisu vodili Hajduk ili Dinamo, ali su obojica bili, ili jesu, na klupi mlade reprezentacije. Sad je i Kruno Jurčić, nakon što je trenirao Pulu i Slaven Belupo, ušao u elitu.
Najviše utakmica od “vatrenih” dosad je vodio Nikola Jurčević, točno 100, a najmanje Zvonimir Soldo i Igor Štimac - po 18. Štimac je i najneuspješniji od svih.

ZVONIMIR SOLDO - 79%
U Dinamu su ga ljetos smijenili, iako je izgubio samo jednu utakmicu te osvojio duplu krunu. Od svih iz svoje generacije najuspješniji je po postotku osvojenih bodova, no on je vodio i najmanje, samo 18 utakmica, a vatreno je krštenje imao baš u Dinamu. Nakon otkaza je, barem zasad, trenerski nestao.

SLAVEN BILIĆ - 76%
Počeo je u jesen 2001. i u osam godina je u Hajduku, mladoj i A reprezentaciji dosad na klupi upisao 56 utakmica. Pobijedio je u njih 40, izgubio samo sedam. Premda po postotku uspješnosti nije najbolji, on je dosad od svih “vatrenih” najdalje dogurao.

DRAŽEN LADIĆ - 64%
Statistika je na njegovoj strani, iako s mladom reprezentacijom nije napravio iskorak i plasirao se na EP. Ima na klupi šest poraza u 22 utakmice, ali većina od tih šest bili su presudni.

ROBERT JARNI - 55%
I on je više pobjeđivao nego gubio, no to je ostalo nezamijećeno jer je Dinamo lani uzeo oba trofeja. Vodio je dosad samo 28 utakmica kao trener Hajduka, poput Solde, nakon toga se odmarao od posla.

NIKOLA JURČEVIĆ - 51%
U Zagrebu, Dinamu, Slaven Belupu i Salzburgu skupio je već 100 utakmica na klupi. Pobijedio je u 43, izgubio 32, a 25 remizirao. Najkraće je bio u Salzburgu, mjesec dana, te upisao jednu pobjedu i tri poraza.

KRUNOSLAV JURČIĆ - 49%
Jedan je od rijetkih koji su ispod 50 posto. Ali, ni ovdje statistika nema presudnu riječ jer Kruno je dosad vodio samo Pulu i Slaven Belupo. S Koprivničanima je bio drugi u HNL-u.

IGOR ŠTIMAC - 40%
Piše se da je osvojio naslov s Hajdukom, no pobijedio je u samo četiri od 12 utakmica, a Dinamo je bio u Ligi za ostanak. Vodio i Cibaliju, u šest susreta jednom je pobijedio i triput izgubio.

ALJOŠA ASANOVIĆ - 0%
Zasad se nije okušao kao samostalan trener, od prvoga je dana Bilićev pomoćnik. Silom prilika, dok je Bilić bio u bolnici, vodio je mlade protiv SiCG-a u dodatnim kvalifikacijama i dvaput izgubio.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • VezanIPriveden 09.03.2009.

    bilić je kreten...repka ima puno tovara...

  • Tsubasa Ozora 08.03.2009.

    žao mi je Solde, pamtit ćemo ga kao još jednu žrtvu Mamićevog diktatorskog nastupa..

  • MARADONA 08.03.2009.

    imamo mi dobre trenere ...najvise mi idu na zivce treneri koji znaju dobro sve 5 a onda to treba izvest u djelu a ne u rijecima ;)...bilic je car !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare