To je to što me zanima!

Ciro Ferrara postao trener Juventusa, Ranieriju otkaz

Nakon što je uveo klub u Serie A i u prvoj sezoni osvojio treće mjesto u prvenstvu, iskusni Claudio Ranieri je dobio otkaz u slavnom klubu iz Torina
Vidi originalni članak

Dosadašnji trener Claudio Ranieri dobio je otkaz, a novi trener Juventusa je Ciro Ferrara, objavili su iz Juventusa u ponedjeljak poslijepodne. Strpljenja u klubu potpuno je nestalo nakon sedme utakmice zaredom u kojoj Juventus nije pobijedio. U Torino je u nedjelju doputovala Atalanta i izborila bod (2-2). Bila je to kap koja je definitivno prelila čašu, Ranieri je nakon nešto manje od dvije godine postao bivši trener Juventusa.
- Zahvaljujemo mu na svemu što je napravio za klub - istaknuli su u priopćenju za javnost iz torinskog kluba.
Ranierijev nasljednik je trenerski debitant, ali i čovjek koji je kao igrač postao apsolutna legenda Juventusa. Ciro Ferrara nosio je crno-bijeli dres punih 11 sezona, odigrao je za 'zebre' 307 utakmica i godinama nosio kapetansku traku oko ruke.
- Ciro Ferrara momčad će preuzeti već u ponedjeljak i do daljnjeg biti naš trener. Želimo mu puno sreće u radu i trenutan uspjeh - poručili su iz Juventusa i time odmah na startu jasno poručili 42-godišnjem Ferrari što se od njega očekuje.
A neće mu biti lako, to je sigurno. Nikoga nije vodio otkako je 2005. završio igračku karijeru, svoje prve trenerske korake napravit će na najvećoj pozornici. I dok je bio igrač pokazivao je liderske sklonosti, pa vjerojatno neće imati problema s autoritetom. Vodit će momčad iduće dvije utakmice i kroz njih pokazati koliki je njegov trenerski potencijal. Dokaže li se, na kraju sezone će vjerojatno potpisati ugovor na duže razdoblje. Priliku je dobio i prije nego se nadao...

PROTIV JUVENTUSA PA U JUVENTUS
Rođen u Napulju, Ferrara nije mogao započeti igračku karijeru nigdje osim u Napoliju. Igrao je za klub iz svoga grada u njegovom zlatnom razdoblju, od 1985. pa sve do 1994. Prvu utakmicu za Napoli odigrao je protiv - Juventusa. Bio je tamo i za vrijeme vladavine Diega Armanda Maradone u tom gradu, čak je i bio prvi susjed 'malog zelenog'. Odigrao je 272 utakmice za Napoli prije nego je prešao u Juventus.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bez_nadimka 19.05.2009.

    Nije ih ranijeri uvea u prvu ligu ali dobro

  • Hrc_dinamo 18.05.2009.

    talijanski ćiro :)

  • shnjof 18.05.2009.

    a sljedece godine uz cistku od 5-6 igraca mozemo po scudetto!! FORZA JUVE!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare