To je to što me zanima!

City srušio Bournemouth, a De Bruyne postao kralj asistencija

Istaknuo se Kevin De Bruyne, koji je asistirao Agueru u 15. minuti i tako postavio novi rekord - postao je prvi igrač u povijesti Premier lige s najbrže ostvarenih 50 asistencija. Za to su mu trebale 123 utakmice
Vidi originalni članak

Nogometaši engleskog prvaka Manchester Cityja u susretu 3. kola Premier lige kao gosti pobijedili su Bournemouth s 3-1 (2-1).

Dvostruki strijelac za City bio je Aguero (15, 64), a jedan gol postigao je Sterling (43), dok je jedini gol domaćih stigao iz sjajno izvedenog slobodnog udarca Wilsona (45+3), Liverpoolova igrača na posudbi.

Iako je City stigao do uvjerljive pobjede, ova taktička utakmica Pepa Guardiole i njegova poklonika Eddieja Howea nije izgledala kao prošla kad je City slavio samo s 1-0, ali u potpunosti pregazio Bournemouth. Tada je City imao čak 82 posto posjeda lopte, a Bourne je ostavio bez udarca na gol.

Danas je priča bila malo drugačija i domaćin je imao svoje prilike. Ederson je nekoliko puta sjajno reagirao, a u prvom poluvremenu je bio i na rubu crvenog kartona nakon što je izašao sa svojeg gola i uz aut liniju napravio oštar prekršaj. Sudac Marriner pokazao mu je žuti karton.

No, istaknuo se Kevin De Bruyne, koji je asistirao Agueru u 15. minuti i tako postavio novi rekord - postao je prvi igrač u povijesti Premier lige s najbrže ostvarenih 50 asistencija. Za to su mu trebale 123 utakmice.

Dosadašnji rekord držao je Mesut Özil kojem je za 50 asistencija trebala 141 utakmica.

Drugi City sada ima sedam bodova, dva manje od vodećeg Liverpoola, a jedan više od trećeg Arsenala, dok je Bournemouth 10. u skupini klubova s četiri boda.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 25.08.2019.

    De bruyne je najbolji razigravac danasnjice. Kakva dodavanja taj decko ima svaku utakmicu to je za prste polizat. City je bez njega poprilicno slabiji i mislim ako bude zdrav i igro cijelu sezonu, city osvaja ligu prvaka

  • aavent 25.08.2019.

    Ajde neka mi sada netko objasni kako ono na Silvi nije sviran penal, znaci gleda se VAR i oni nalisu NO PENALTY???? A gol su im nogli ponistiti.

  • hill 25.08.2019.

    Upalis gledati City i sve je to napadacki lijepo. Vrh dodavanja, proigravanja, utrcavanja. A onda izgube loptu i krece gazenje protivnika dzonovima, body slam golmana na 25 metara od gola i konstantno zaljenje sucu. Hodajuce vrece stresa. Radije bih navijao za West Ham pa da me oni pod*ebaju svaki vikend, a ne da gledam klub cmizdravca kojima je taktika radit nesportske poteze. I najveceg sarlatana (ne po znanju nego po manipuliranju medijima) Guardiolu iza svega toga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare