To je to što me zanima!

Corriere dello Sport: 'Novi Boban' raste u Maksimiru!

Milana Badelja želi kupiti Manchester United, piše talijanski list o 20-godišnjem Dinamovom veznom igraču. Badelja detaljno predstavljaju čitateljima
Vidi originalni članak

Osim Nikole Kalinića, kojega je dugo želio Napoli, u Hrvatskoj ima još sjajnih mladih igrača. Jedan od njih je Milan Badelj, koji bi mogao biti nasljednik Zvonimira Bobana, piše talijanski Corriere dello Sport. U opširnom tekstu talijanski novinari pošteno su nahvalili Badelja.
"Ima tehničke karakteristike 'fantaziste', ali zbog toga ne trči ništa manje. Može odigrati na poziciji poziciji prednjeg veznog, zadnjeg veznog, ali i desnog krila, odakle često šalje opasne centaršuteve", pišu Talijani o 20-godišnjaku iz Gajnica koji je tek ove sezone dobio priliku u prvoj momčadi Dinama. Ako je vjerovati napisima Corriere dello Sporta, u to kratko vrijeme uspio je zadiviti i najveće svjetske klubove.
"Engleski mediji posljednjih su tjedana pisali o interesu Manchester Uniteda za Badelja. Englezi su spremni ponuditi dva milijuna eura", tvrde Talijani, koji očito prate neke druge engleske medije...
"Badelj je u Dinamu zamijenio Luku Modrića, koji je ljetos otišao u Tottenham, i već je pokazao da ima sve predispozicije da napravi veliku karijeru. Mnogi ga uspoređuju sa Zvonimirom Bobanom, kojem je Badelj po fizičkim karakteristikama jako sličan. Odličan je asistent, često se nađe i u šansi pred golom protivnika, a jako je opasan i kada puca iz daljine", nižu komplimente na Badeljev račun talijanski novinari.
Ako u nekim stvarima i pretjeruju, mora im se priznati da su odlično informirani o Badeljevoj karijeri i njegovom ovosezonskom učinku. Spominju njegov početak u Ponikvama, dolazak u Dinamo i odlazak na posudbu u Lokomotivu. Pišu da se prošloga ljeta vratio u Dinamo, a nije im promaklo ni da je trener Jurčić bivši igrač Torina i Sampdorije. Precizno statistički navode i broj Badeljevih nastupa ove sezone u svakom natjecanju zasebno, kao i golgeterski učinak. Uz posebni naglasak na dva gola Rijeci u prošlom kolu.
Milan Badelj, koji ovoga proljeća najčešće dočeka prigodu u Dinamu tek kada se ozljedi netko od veznjaka, najčešće Sammir ili Morales, nema menadžera. Uz ovakve tekstove u stranom tisku, dojam je da mu menadžer ni ne treba. Riječ je o mladiću koji se na treninge često iz Gajnica vozi vlakom, a nogomet igra bolje nego većina stranaca koji su prodefilirali kroz Dinamo posljednjih godina.

'ISPLATI SE KUPITI I NAPADAČA SAMMIRA'

Badelju je Talijani posvetili najveću pozornost, ali spomenuti su i Mario Mandžukić i Sammir. Obojica, pa tako i Brazilac, označeni su napadačima, što je dokaz da Talijani nemaju baš sve informacije. Obojicu se predstavlja kao isplativu kupnju za inozemne klubove.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • vedran_zgb 05.05.2009.

    2 milje samo??? pa oni su stvarno smijesni...:) bas sam prico s kolegom s posla danas na kavi o badelju posto ga zna jel je njegov sin s njim igro od malih nogu i u dinamu i kaze da je mali tolko dobar, normalan i drag decko da je to za ne vjerovat...mali se jos vozi u busu i tramvaju na treninge...

  • JAX 05.05.2009.

    samo je jedan zvone boban

  • Liverpool_boy 05.05.2009.

    problem je sto ce badelj cim bude jos bolji otic van hrvatske lige kao modric eduardo i corluka i tako nama pada liga...a dinamo bi pola europe osvojio da se ovi nisu razisli i da ih mamic nije kupio

Komentiraj...
Vidi sve komentare