To je to što me zanima!

CR srušio rekord star 86 godina, ali ne može i po šesti trofej LP-a

Cristiano Ronaldo (35) ima osvojenih pet trofeja Lige prvaka, a nadao se kako bi s Juventusom mogao i do šestog. Zabio je dva gola, skinuo i 95 godina star rekord, pokušavao dalje do zadnje minute... Ali nije išlo
Vidi originalni članak

Zabio je 36. i 37. gol u dresu Juventusa ove sezone te tako postavio rekord najviše zabijenih golova u jednoj sezoni u momčadi 'stare dame'! Cristiano Ronaldo (35) skinuo je s trona Felicea Borela koji je zabio 36 golova u sezoni 1933/1934. i dodao još jednu stavku u 'Ronaldovu knjigu rekorda'.

Prvo je u 43. minuti poslao Anthonyja Lopesa u jednu, a loptu u drugu stranu za izjednačenje, a zatim je u 60. minuti prekrasnim udarcem lijevom nogom probio golmana Lyona i dao nadu Juventusu u mogući preokret i prolazak u daljnju fazu natjecanja. Ali pokušavali su Juventini, pokušavao je Ronaldo, no jednostavno nije išlo. Lyon je osigurano prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

JUVENTUS - LYON 2-1 Veliki šok: Lyon izbacio Juve, sudac Zwayer izmišljao penale, a Dinamo ipak u 2. pretkolu LP!

Osvojio je s momčadi iz Torina i drugi naslov prvaka Italije te bio odlučan u namjeri da povede 'staru damu' i prema trofeju Lige prvaka, ali odlični Lyon mu je pomrsio planove. Bilo kako bilo, Cristiano Ronaldo još je jednom dokazao da je među najboljim nogometašima ikad jer sa svojih 35 godina još uvijek pruža vrhunske partije i ne misli stati. Nevjerojatna fizička sprema krasi ga već duže vrijeme, a želja za pobjedom je nevjerojatna.

POGLEDAJTE VIDEO: Cristiano zabija na treningu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kao da nema pet osvojenih Zlatnih lopti, pet Fifinih nagrada za igrača godine, pet Liga prvaka, tri Premiershipa, dvije La lige, dva talijanska prvenstva, Europsko prvenstvo s Portugalom i tako dalje. Mnogi ga obožavaju, a mnogi ga i ne vole, ali valja priznati da je Cristiano Ronaldo strašan igrač te imamo privilegiju gledati takvu 'mašinu' na djelu.

Ove je sezone zabio 37 golova u klupskim natjecanjima - 14 je bilo iz penala, a nakon dvije godine uspio je zabiti i iz slobodnog udarca. Asistirao je sedam puta a na terenu je proveo malo više od 4000 minuta u 46 utakmica. S Juventusom ima ugovor još dvije godine, a još uvijek želi igrati na najvišoj razni.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • čovik-s-juga 08.08.2020.

    Ronaldo je još jednom pokazao da je kralj LP. Pa čak i sa 35 na leđima !

  • M. A. 08.08.2020.

    Pa sto mu godine skidate?! Covjek ima 35 i pol a uporno u clanku pisete 34!

  • tomislav_5 08.08.2020.

    Dok nije bilo Ronalda ti "panjevi" su osvojili 7 titula zaredom i igrali finala lige prvaka, a sad ne mogu proći ni osminufinala. Nisu oni krivi što svi moraju igrati za Ronalda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare