To je to što me zanima!

Crni dan škotskog nogometa: Huligan napao trenera Celtica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Celtic je slavio 3-0 na gostovanju kod Heartsa. Navijač domaćih preskočio je ogradu i zaletio se prema treneru Celtica Neilu Lennonu. Pomoćni trener srušio je huligana
Vidi originalni članak

Pismo s metkom, bomba u omotnici, prijetnje smrću, fizički napad... Nije riječ o nekom kriminalnom 'bossu' već treneru Celtica, Neilu Lennonu koji je s prijetnjama u Škotskoj na "ti". Posljednji incident vezan za bivšeg kapetana Celtica zbio se na gostovanju protiv Heartsa u srijedu. 

Ne želim da ovaj napad na mene zasjeni sjajnu utakmicu mojih momaka, kaže Lennon

Nakon drugog gola Celtica (slavili 3-0), jedan od navijača Heartsa probio je zaštitu i zaletio se prema Lennonu. No sve je vidio Lennonov pomoćnik Alan Thompson koji je povukao napadača. Huligan je završio na travi, a brzo ga je okružila policija te su ga izveli sa stadiona. Heartsovi navijači su, kao i Rangersovi, protestanti, dok je Cetlic katolički klub.

- Ne želim da napad na mene zasjeni sjajnu predstavu moje momčadi. Nisam sam - napisao je menadžer Celtica na svom Twitter profilu.

Policija je priopćila kako je Lennona napao 26-godišnji muškarac, koji se u četvrtak mora pojaviti na sudu u Edinburghu. Detalji optužnice nisu navedeni. Pomoćnici menadžera Cetlica, Alan Thompson i Johan Mjallby bili su potreseni napadom na šefa.

- Nikad ne znate što huligan može imati u ruci. Naravno da se bojimo za njega. Ovo je crni dan škotskog nogometa. Sramota - rekao je Johan Mjallby.

Predsjednik Celtica Jim Jefferies također se oglasio.

- Što god učinio na kraju sezone, ne bismo ga krivili. Prošao je dosta toga. Pričao sam s njim nakon utakmice, bio je u šoku.

Šef policije tvrdi da nikako nisu mogli spriječiti incident. Kažu da je teško zaustaviti onoga koji je naumio ući na teren jer je policije na stadionima premalo. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Celtic-1888-Glasgow 13.05.2011.

    sta vi ljudi laprdate!!!!! jbt,skoti prije 10 godina imali zadnje upozorenje pred izbacaj,oni su se za razliku od nas smirili,ovo je jedini fizicki incident u ovoj sezoni,oni budu skoro najbolji navijaci kad odu u goste negdje u euro utakmicama,dok oni nasi majmuni odma naprave sranje!!!!!

  • torcida_dinamo 12.05.2011.

    ovaj sto ga je udario je ortodoksni protestant

  • bluegs77 12.05.2011.

    Lik mu opali šljagu i to je crn dan?? pa nije ga ubio

Komentiraj...
Vidi sve komentare