To je to što me zanima!

Čudesna lopta Brazuca: ''Čini mi se kako je brža i od metka''

OSVOJI NAGRADU Skupljajte kupone, odgovorite na pitanja i osvojite najbolju loptu svih vremena sa svjetskih prvenstava. Na Brazuci je Adidas radio više od 2 godine
Vidi originalni članak

Adidas je na Brazuci radio više od dvije godine. Vrhunski inženjeri pobrinuli su se da na nogometnom SP-u 2014. godine igrači udaraju dosad najnapredniju loptu u povijesti svjetskih prvenstava.

Brazucu je testiralo više od 600 igrača, a Fifa ju je tajno ubacila na SP za igrače do 20 godina, samo s drukčijim izgledom. Prvi put u povijesti izrade lopte Adidas je koristio šest poliuretanskih panela, što bi trebalo omogućiti da se lopta ponaša isto u svim vremenskim uvjetima.

- Strašna lopta. Na momente mi se čini da je brža od metka - pohvalio je loptu i Leo Messi.

I dok je bilo dosta kontroverzija o prethodnoj lopti, Jabulaniju (imala je čudnu putanju), o Brazuci nitko ne dvoji. No nije sve u lopti, adidas Battle Pack kopačke također su osvojile Brazil. Ivica Olić, Ivan Rakitić i Stipe Pletikosa samo su neki od nogometaša koji ih koriste, oduševljeni su novim modelima.

- Jako sam zadovoljan kvalitetom, ali i bojom - rekao je Olić, a i Pletikosa je oduševljen:

- Odlične su, jer s njima nema proklizavanja. Izvrsno stabiliziraju pokrete. Konfiguracija čepova je izvrsna.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • ri1987ar 17.06.2014.

    Kakve kupone i pitanja?Molim odgovor

  • wsad 17.06.2014.

    ma posebna sto posto svaka je posebna , a okrugla lopta ko i svaka druga.....:DD

  • macamala64 17.06.2014.

    Ma šta mi vrijedi i da se uključim u nagradnu igru i sakupljam kupone mogu do neuma odgovore znam ali nemam sreće uvijek izvuku nekog drugog ili je i to namješteno pitam se.. baš

Komentiraj...
Vidi sve komentare