To je to što me zanima!

Čudesni Dončić ne posustaje: Ovako se igrao sa Žalgirisom...

U gostujućoj pobjedi Real Madrida protiv litavskog Žalgirisa 87-66 Luka Dončić je oborio vlastiti rekord u broju koševa - zabio je 28, tome dodao i devet skokova, četiri asista... Sjajan!
Vidi originalni članak

Ako je netko slučajno pomislio da će se umisliti nakon Eurobasketa, da će ga uloviti mladenačke mušice, grdno se prevario. To bi se možda i dogodilo nekom običnom klincu od 18 godina, no Luka Dončić ne spada u obične. Nije običan košarkaš, a očito nije ni običan klinac... U Euroligi, najjačem košarkaškom natjecanju na svijetu nakon NBA-a, odigrana su četiri kola, a Real Madrid je na čistih 4-0. Predvođen, naravno, Dončićem, svojim daleko najboljim igračem. Na prosjeku je od 24 koša po utakmici, tome dodaje i prosječno 6,8 skokova, odnosno 3,8 asistencija.

Protiv Milana je u utorak postao najmlađi košarkaš ikad koji je u Euroligi ostvario valorizaciju veću od 40, izjednačivši pritom osobni rekord od 27 koševa, a već dva dana poslije - srušio je vlastiti rekord. I u zemlji košarke, u Litvi, morali su se pokloniti, recimo to tako, princu europske košarke. Koji će vrlo brzo, u to nema nikakve sumnje, postati i kralj... Žalgiris nije imao praktički nikakve šanse, ali čak su i njegovi navijači mogli uživati u izvedbi Luke Dončića. Ubacio je 28 koševa, uz strašan šut 9-13 iz igre, a skupio je i devet skokova te podijelio četiri asistencije. Sve to skupa izgledalo je ovako nekako...

- U drugom poluvremenu napravili smo sjajan posao u obrani i kontroli skoka. Imamo zaista odličnu momčad, s jako puno igrača koji mogu izvesti baš sve na terenu. Moramo samo ostati zajedno, bez obzira dobivali ili gubili. To je ključ - poručio je Dončić.

Već prvom sljedećom prilikom vjerojatno će opet rušiti rekorde, opet će se poigravati s bitno starijim i iskusnijim protivnicima, a NBA skauti će zapisivati. I sve je manje sumnje da će već sljedeće godine, kad krene NBA draft, prvo prozvati njegovo ime...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Planica 30.10.2017.

    Sa svim poštovanjem do Dražena Petroviča ali sa 18 godina bio je nepoznat i Europi i u svetu.

  • medenii 27.10.2017.

    a di su sve one nase talentirane generacije?

  • Mthesecond 27.10.2017.

    Mali je atomski mrav...Nevjerojatno je što radi,koliko energije,samopouzdanja i sportske drskosti ima,koje ubrzanje,koja tehnika,ovi oko njega se čine ko amateri kad njega gledaš :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare