To je to što me zanima!

Čudesni povratak Ivana Klasnić u godinu dana

Nitko ne misli na nogomet, samo da bude živ i zdrav, rekao je Ivanov brat Josip nakon prve operacije, ali danas je Ivanov svijet ružičast
Vidi originalni članak

Svjetska nogometna javnost fascinirana je načinom na koji se nogometu nakon teške bolesti vratio Ivan Klasnić. Prije samo nešto više od godinu dana liječnici su otkrili probleme s bubrezima. Iza junaka Ivana su dvije transplatacije i velika borba s bolešću, ali i samim sobom. Iz obje je izašao kao pobjednik i danas ima pravo na neizmjernu sreću. A protivnici moraju strahovati. Bayeru iz Leverkusena je zabio dvaput, jednom i asistirao, ali tu ne namjerava stati. Ovo je tek početak, najavio je Ivan i odmah ušao u najozbiljnije kombinacije izbornika Slavena Bilića u projektu 'Euro 2008'.

KLASNIĆ U PROSINCU 2006.
Da, to je, izgleda, neka čudna bolest, nitko mi ne može točno reći kakva. Nije da se bojim, ali nije to ugodno čuti. Samo znam da me boli, pričao je Ivan Klasnić prije godinu dana. Tada još nije ni slutio što će sve proći do idućega prosinca.
Kad je nakon prve operacije u siječnju odbacio majčin bubreg, brat Josip, gotovo suznih očiju, tada je govorio:
- Ne znam, stvarno ne znam što će biti. Ma, kakav nogomet, o tome sada nitko ne priča, svi se samo molimo da druga operacija uspije, da Ivan bude živ i zdrav.
Liječnici su iz dana u dan bili sve suzdržaniji, zaključili da bi Ivanov povratak bio svjetsko čudo, da je manje od 10 posto izgleda da će opet zabijati...

KLASNIĆ U PROSINCU 2007.
Znam da mi svi daju male izglede, ali ja se ne predajem. Sad se privikavam na život bez nogometa, no povratak golovima moj je san, rekao je tada Ivan i izazvao sjetu kod svojih obožavatelja, koji su željeli da se vrati, ali su u to doista sumnjali. Kao i u Werderu. Klub mu nije želio produljiti ugovor, zamalo su klub i igrač završili na sudu.
- Ja treniram jer se mislim vratiti, bit ću prvi igrač s tri bubrega - znao se Klasnić našaliti na svoj račun dok su liječnici i dalje klimali glavom lijevo-desno.
- Da je uspjela prva operacija, u redu, ali nakon druge... Teško, jako teško - bila su neka od mišljenja njemačkih medicinskih stučnjaka tijekom prošloga ljeta.
- Ali ja treniram, vidjet ćete, uspjet ću - opet je govorio Ivan, opet nitko nije ozbiljno shvaćao. Do subote, 15. prosinca 2007. Zaigrao je od prve minute u Bundesligi i zabio dva gola Bayeru.
- Obećao sam golove svojoj obitelji, evo, uspio sam. Ovo je tek početak, moja je velika želja zabijati opet za reprezentaciju. Na Euru - najavio je Klasnić, o čijemu čudesnom pothvatu pričaju mediji diljem svijeta. Izraelska televizija Sport 5 o njemu će napraviti prilog pod naslovom: “Najveća sportska svjetska priča godine”!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare