To je to što me zanima!

Čudesno: Sedam golova prvi dan i to u 'dosadnoj' skupini

Samo je jedne godine bilo više golova i uzbuđenja na otvorenju Eura nego u Ukrajini i Poljskoj. Bilo je to 1960. na Euru u Francuskoj kad je prvoga dana 'palo' 16 golova
Vidi originalni članak

Koliko vas je preskočilo otvaranje Eura u Ukrajini i Poljskoj jer, tko će gledati taj dosadni nogomet Poljaka, Grka, Čeha i Rusa? Tko će gledati Obraniaka, Murawskog, Papastathopoulosa, Holebasa, Režeka, Pilara... tko su ti igrači? Pa Grci zabijaju 0,004 gola po utakmici... Svi su se "nabrijavali" na ostale skupine na Euru, a ovu su skupinu A i prvi dan otvaranja jednostavno potisnuli negdje duboko...

Tko bi im zamjerio? Evo nas, i mi smo tako mislili. A ono? Prva utakmica, Poljska - Grčka, dva gola, pregršt prilika, dva crvena kartona, promašeni penal... Prava drama. Ajde, posrećilo im se. Larin izbor bit će zanimljiviji od ove druge utakmice Rusije i Češke. Sto posto sam siguran, rekli bi oni koji su ostali pri prvotnom stavu o "dosadnjikavoj" skupini A na Euru.

 I kako su se prevarili! Samo je jedne godine bilo više golova i uzbuđenja na otvorenju Eura nego u Ukrajini i Poljskoj. Bilo je to 1960. godine na Euru u Francuskoj kad je prvoga dana "palo" 16 golova. No to su bila drugačija vremena u kojima se pojam "obrana" tražila u rječniku. Prvog dana Eura četiri su momčadi zabile sedam komada. 

Tko bi rekao za jednu Poljsku, Grčku, pogotovo Rusiju koja je Češkoj održala lekciju iz nogometa, da će nam pružiti dvije tako dobre i zrele utakmice prepune šansi i događanja? Mi ne bismo. Prevarili smo se. A sigurni smo da ste se prevarili i vi. Pa ako se dan po jutru poznaje, čeka nas pravi Euro. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • bygmark 09.06.2012.

    Bit ce zanimljivo u bilo kojoj.. nije to klub to je reprezentacija... za nju se igra srcem a ne novcima

  • mariokempes 09.06.2012.

    rusi igraju moderan, brz i okomit nogomet bez pretjeranog umiranja u ljepoti baš po mom ukusu.nisam obožavatelj grčkog ultra defenzivnog nogometa a još manje dosadne španjolske tika take.

  • mariokempes 09.06.2012.

    sudeći po prvim utakmicama ovaj euro bi trebao biti pre*eben.

Komentiraj...
Vidi sve komentare