To je to što me zanima!

Čudo iz Broda: Imam samo 15 godina i prvi sam strijelac lige

AMERIČKI SAN Mihaela Lazić (15) igra prvu hrvatsku košarkašku ligu. Želi nastupati u WNBA-ju, a najveći uzor joj je Stephen Curry iz Golden Statea
Vidi originalni članak

Mihaela Lazić u listopadu još nije bila napunila 15 godina. S Brodom na Savi došla je u Dubrovnik i zabila Ragusi 36 koševa. Danas je Brođanka najbolji šuter lige i najbolja igračica.

- Dok me nitko nije znao, znale su me cure iz suparničkih momčadi pitati koje sam godište - kaže Mihaela.

Danas je svi znaju. U studenom je napunila 15 godina i najbolji je strijelac A-1 lige. U prosjeku ubacuje 21,5 koševa po utakmici.

- Na početku mi je bilo lakše, danas me bolje čuvaju - rekla je Mihaela.

Trener Broda na Savi Boris Virag ljetos je došao u klub i ostao “paf”.

- Znate, 13 sam godina u košarci, ali nikad nisam vidio takav talent. Nitko valjda nikad nije imao takvu statistiku s 15 godina - kaže Virag.

Zbog djeda igra košarku

Mihaela u prosjeku ima i pet asistencija te sedam skokova po utakmici. Treća je asistentica i 10. skakačica lige. Nema što ne može ova 168 cm visoka košarkašica.

- Ako joj ne ide šut, onda se prebaci na dodavanje i do kraja utakmice skupi 10 asistencija i 16 skokova. Kad treba zabijati, onda utrpa i 36, kao u Dubrovniku. Strašno dobro čita igru, razumije košarku, logiku igre. Stvarno je čisti talent - istaknuo je trener Virag.

Košarkom ju je zarazio djed. I on je nekad igrao na dva obruča.

- Počela sam trenirati s 10 godina. Radim sada dvaput dnevno i to se sve vraća na utakmicama. No tek sam na početku - kaže Mihaela.

Ponuda ima, svako malo netko nazove i raspituje se.

- Zvali su me iz Rijeke te iz kluba Trešnjevka. No kad je Brod na Savi izborio prvu ligu, onda sam ostala. To je ipak najbolja opcija za mene jer u matičnom klubu imam veliku minutažu - istaknula je mlada košarkašica, koja je u seniorsku momčad upala još prošle godine. Klub je tada igrao u drugoj ligi.

Odlikašica u školi

Plan joj je otići u Ameriku. Jednog dana igrati s najboljima.

- Voljela bih prvo otići na neki američki koledž, a potom u WNBA - kaže.

Odlična je učenica gimnazije, no škola polako ipak pada u drugi plan.

- Znam, školu nikako ne treba zapustiti, no nekako sam sva u košarci. Zasad sam odlična učenica, ali nadam se da ću to i ostati - istaknula je Mihaela, koja je potvrdila da je Slavonski Brod jaki centar hrvatske ženske košarke.

Ivica Galović/PIXSELL

Iz Broda su i hrvatske reprezentativke Jelena Ivezić i Iva Ciglar. Ima nešto u tom gradu. Na utakmice joj dolaze i prijatelji iz škole.

- Na početku ih nije bilo jer se nismo baš dobro poznavali, tek sam na jesen krenula u 1. razred srednje. No sad me znaju i dolaze - rekla je.

Uzor? Da, ima ga. Igra u Golden Stateu i najbolji je strijelac NBA-a.

- Steph Curry, on je košarkaš baš po mom ukusu - kaže Mihaela.

  • 21,5 koševa po utakmici u prosjeku zabija Mihaela. Ima još i pet asistencija te sedam skokova po susretu
Idi na 24sata

Komentari 12

  • More22 22.12.2015.

    A je ti lige.....?! Dobro jos da ti Peha nije najbolji strijelac lige.Kakva je,to sto ti zoveš "LIGA",mogla je. Ajde dijete.....nemas pojma.Nista od tebe.Pa niti sut nemas pravilan.Deset kilograma viska i preniska si.166cm? Dijete.....sanjati ti i dalje. ;(

  • Shogun 22.12.2015.

    Poznam joj oca,veliki sportaš,najjači u trećem poluvremenu,ha ha šala, malojj puno sreće u nastavku karijere.

  • B68 22.12.2015.

    steta sto je zenka(nemojte odma mislist da sam sovinist) mislim da je steta zbog toga sto je ipak muska kosarka na vecem nivou a ova statistika bi bila cak i za NBA draft

Komentiraj...
Vidi sve komentare