To je to što me zanima!

Čupić: Sretan sam što sam se vratio u reprezentaciju

Desno krilo Ivan Čupić vratio se pod krilo hrvatske rukometne reprezentacije nakon teške ozljede i amputacije dijela prsta pucačke ruke
Vidi originalni članak

Nakon punih pet mjeseci pauze Ivan Čupić (22) će ponovno zaigrati u dresu reprezentacije. Rukometaš čiju je karijeru obilježila teška ozljeda (krajem srpnja 2008. zbog bizarne nesreće liječnici su mu amputirali dio prsta lijeve, pucačke ruke) zbog koje je propustio Olimpijske igre u Pekingu.
- Ta je priča sada iza mene, presretan sam što sam se tako brzo uspio vratiti u klub i reprezentaciju - kaže Čupić, koji će biti jedan od nositelja igre naše reprezentacije na turniru Četiri nacije u Grazu ovog vikenda (28.-30. studenog). Prvu utakmicu naši rukometaši igraju danas (petak, 17.45 sati) protiv aktualnih prvaka Afrike, reprezentacije Egipta, čiji je izbornik Irfan Smajlagić.
- Egipćani su dobra, vrlo borbena momčad. Napredovali su otkako ih je preuzeo Pipe i neće nam biti lako protiv njih. Ovo je prava prilika za mlade igrače, nema rezultatskog imperativa i mogu pokazati što znaju - tvrdi Ivan Čupić, koji će minutažu na desnom krili dijeliti sa Zlatkom Horvatom. Izbornik Červar u Austriji će iskušati nekoliko mladih igrača, prije svih Manuela Štrleka na lijevom krilu, na desnom vanjskom priliku će dobiti Denis Buntić i Marko Kopljar.
- Na ovom turniru je važno da se pokažemo u što boljem svjetlu, da odigramo maksimalno i da provjerimo mlade igrače koji su naša budućnost - kaže Lino Červar.
U subotu (29. studenog, 20.15. sati) naši rukometaši igraju protiv domaćina Austrije, a u nedjelju (20. studenog, 15.30 sati) protiv aktualnih europskih prvaka, Danaca, koji u Graz dolaze bez Christiansena i golmana Hvidta, no s Jensenom, Lindbergom, Laenom...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare