To je to što me zanima!

Curry nezaustavljiv! Ma s njim je Durantov izostanak nebitan

Počela su finala NBA konferencija. Steph Curry igra tako da je Durantov izostanak: nebitan. Devet trica, 36 poena i 116-94 protiv Blazersa. Prvi pick drafta imate će Pelicansi. Zion ide Davisu?
Vidi originalni članak

U prvoj utakmici prvog ovosezonskog konferencijskog NBA finala Warriorsi su dobili Portland 116-94. Laganih 22 razlike. Igrač utakmice je bio Steph Curry. On od Durantove ozljede igra tako da je Durantov izostanak - totalno nebitan.

Warriors - Blazers 116-94

Portlandu je zabio 36 poena od čega 9 trica sa 60% šuta pa uz 7 asistencija i 6 skokova poslao (neizrečenu) poruku: "Najbolji na svijetu bili smo i bez Duranta. To se - nije promijenilo".

Seth Curry imao je učinak 3-3-2. Braća rođena igraju jedan protiv drugog u finalu Zapada i već je to malo čudo samo po sebi, geni su im isti ali kad ga ide Steph nije bolji samo od brata nego od bilo koga s druge strane parketa.

Način na koji se Šef Curry igrao sa indisponiranom obranom Portlanda bio je čisti košarkaški užitak. Za njega, za gledatelje i za sve osim za Blazerse. Curry ne mora tražiti 'mismatch'. Kad ga ide šut nebitno je tko ga čuva, zabit će.

Kod Blazersa: Lillard 16-4-6 i 33% šuta, McCollum 17-3-1 i 37% šuta. Sjajan je pod košem bio Enes Kanter (16 skokova) za kojeg se u domovini, zbog kritika na račun predsjednika Erdogana, i dalje prave da - ne postoji.

- Nećemo prenositi utakmice Portlanda. Ne, niti ako uđu finale. Nismo željeli takvu situaciju, ali tako je kako je - komentirao je šef televizije koja ima NBA prava za Tursku. Ako si u Turskoj, a voliš NBA... Hvataj se streama.

Zion u New Orleans

Prije neravnopravnog dvoboja Warriorsa i Lakersa održana je lutrija drafta. Sreća je pomazila Pelicanse koji će imati pravo birati prvi, a to bi značilo da Zion Williamson ima jedno 99.99 % šansi da po prvi put uživo vidi New Orleans.

Kad su kuglice rekle svoje, Ziona su brzo ispratili iz sobe u kojoj su igrači čekali rasplet lutrije. Da slučajno iskreno ne kaže što misli. Javna je tajna kako je htio u New York, a sad će morat Anthonyju Davisu u New Orleans...

Evo poretka prvih deset pickova prve runde drafta:

1. New Orleans 
2. Memphis
3. New York         
4. LA Lakers     
5. Cleveland
6. Phoenix           
7. Chicago
8. Atlanta 
9. Washington
10. Atlanta (Dallasov pick)

Logo ostaje Clipper

U noći sa srijede na četvrtak od 02:30 Bucksi i Raptorsi u Torontu igraju prvu utakmicu finala istoka, a LA Clippersi produžili su ugovor sa Jerryjem Westom kao posebnim savjetnikom. Logo je stvorio ove Warriorse, stvorio je i nekoliko generacija šampionskih Lakersa...

Čovjek je košarkaški 'Rain man' i od Clippersa, već zbog same činjenice da im West sudjeluje u kreiranju košarkaške politike, vjerojatno možemo očekivati rezultate iznad svih očekivanja. Tako je uostalom bilo i u ovoj, maksimalno prijelaznoj sezoni.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • 15.05.2019.

    mislim da ce ih wariorsi dobit s 4-0

  • EchteLiebe 15.05.2019.

    Nevjerojatno da ce bullsi dobit tek 7. pick znaci vjerojatno jos jedna propala tankerska sezona. Curryju svaka cast na odlicnoj partiji, ovo ce vjerojatno bit 4-0

  • 15.05.2019.

    Prekrasno je gledat warriorse bez KD-a, ali opet tesko ce bit sa Bucksima bez njega. Portland ce rijesit bez problema, 4 il 5 tekmi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare