To je to što me zanima!

Curry po ispravak debakla: Želi zaigrati za SAD na OI u Tokiju

Iako do Olimpijskih igara u Tokiju ima još deset mjeseci, a nova NBA sezona počinje za nešto više od mjesec dana, Stephen Curry (31) je već sada izjavio da želi igrati za američku reprezentaciju na OI u Tokiju 2020.
Vidi originalni članak

Još uvijek smo najbolji na svijetu, naravno ako u momčadi budu svi oni koji bi trebali biti. Na svjetskim prvenstvima sam osvojio dva zlata sa reprezentacijom, ali na olimpijskim igrama nikad nisam bio. To iskreno želim i nadam se da ću zaigrati u Tokiju, izjavio je Curry u razgovoru za sportsku tv mrežu ESPN. Zvijezda Golden State Warriorsa i dvostruki MVP najjače košrkaške lige nije nastupio na prošlim OI u Rio de Janeiru zbog ozljede desnog koljena.

Curryjeva izjava dolazi nakon debakla Amerikanaca na nedavno završenom SP u Kini, kada su u četvrtfinalu izgubili od Francuske (79–89) i na kraju su završili na sedmom mjestu, što je najslabiji plasman u povijesti. Razlog tome su brojni otkazi NBA zvijezda, pa je nakon SP-a direktor američke reprezentacije Jerry Colangelo rekao da će prilikom odabira igrača za OI u Tokiju dobro zapamtiti imena onih koji su otkazali nastup na ovogodišnjem SP-u.

A put u Kinu su otkazali brojni All-Star igrači - James Harden, Anthony Davis, Damian Lillard, Bradley Beal, CJ McCollum, Kyle Lowry, te DeMar DeRozan. Iako su Amerikanci na SP u Kini imali samo dvojicu All-Star igrača, Kembu Walkera i Khrisa Middletona, dok su na prošlom SP-u 2014. godine, kojeg je "Team USA" uvjerljivo osvojio, u sastavu bili Harden, Anthony Davis, DeRozan, Stephen Curry, Klay Thompson, Kyrie Irving i DeMarcus Cousins. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 20.09.2019.

    njima je olimpijada vaznija nego svjetsko igrat ce svi najbolji

  • 20.09.2019.

    Glavni igrači ne propuštaju olimpijske igre. To im je kao svetinja olimpijada

Komentiraj...
Vidi sve komentare