To je to što me zanima!

Čuvajte se žutih: Petorici prijeti suspenzija za Poljud i Rusiju!

Iskustvo pokazuje da u ovakvim utakmicama treba - strpljenja. Uh, koliko smo puta i Maltu i ostale Liliputance (s)lomili tek u završnici utakmice. Malti 'vatreni' više zabijaju u drugom poluvremenu...
Vidi originalni članak

Ni protiv koga Hrvatska nije odigrala više utakmica bez poraza. Protiv Malte i Izraela po devet susreta uz osam pobjeda i jedan remi. Ako gledamo suparnike protiv kojih su odigrali više od jedne utakmice, maksimalan učinak "vatreni" imaju (samo) protiv Andore u šest okršaja, Austrije u pet, Rumunjske i Latvije u četiri, Cipra i San Marina u tri, te Moldavije, Lihtenštajna, Kosova, Kazahstana i Bjelorusije u dvije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svaka je od tih devet protiv Malte bila važna, sve kvalifikacijske, u svakoj 'unaprijed upisana pobjeda', a na terenu bunker i borba. Jednom je Hrvatska gubila pa preokrenula, jednom je i završilo neriješeno (1-1), a samo jednom smo u zadnjih 20 minuta ušli mirno, s više od gola prednosti.

Ukupna je gol razlika u tih devet utakmica 22-4, od ta 22 gola 13 je Hrvatska zabila u drugom poluvremenu, a sedam u zadnjih 15 minuta. A pamtimo i kako su naši u završnici utakmice lomili Cipar, preokrenuli protiv Azerbajdžana, iščupali pobjedu nad Kosovom, Makedonijom...

IGRA BROJKI Za SP nam treba ono što Dalić i Čačić nisu uspjeli već pet godina

Dakle, treba strpljenja. Jer trebalo ga je gotovo uvijek u okršajima s takvim suparnicima (naj)nižega ranga.

A u kakvom će sastavu Zlatko Dalić po pobjedu? Luku Modrića vjerojatno će držati na klupi i čuvati za Rusiju. Ili za 'nedajbože', ako u završnicu susreta s Maltom uđemo s nepovoljnim rezultatom. Ali ostali bi najjači aduti trebali biti na terenu. Iako petorica moraju paziti da ih neki neoprezan trenutak ne eliminira s utakmice protiv Rusa.

TREBA LI LUKA IGRATI? Bivši izbornici i treneri nemaju isti stav o Modriću: Znam točno što će Zlatko Dalić napraviti!

Naime, na Maltu su s jednim žutim kartonom otputovali Marcelo Brozović, Ivan Perišić, Duje Ćaleta Car, Nikola Vlašić i Josip Stanišić.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Zukizuki 11.11.2021.

    Ako Broz ili Perišić požute protiv Rusa su nam minimalne šanse!

  • 11.11.2021.

    Perisic ne igra poziciju gdje je zuti izgledan. Iako bi Caleta morao imati prednost nad Lovrenom dok dok je Lovren  tu Dalic ce mu  vjerojatno dati prednost, pa je svejedno ima li Caleta zuti. Stanisici i Vlasic vjerojatno nece ne igrati, tako da je jedino Broz bitan. Pogotovo zato sto nema Kovacica.

  • nijetebriga 10.11.2021.

    Kako protiv Malte?..kako god najbolje znamo,  samo se izprovocirat ne smijemo dozvolit...Ma ne brinem za njih, dvije utakmice po tri boda nasa..Ne podcjenjujem nikog-mi smo puno kvalitetniji unatoc smjene generacija. A tu su  Luka, Perke-Broz...Vise me brinu nasa obrana i Livakovic, cim obrana nije na nivou i Livakovic na vratima je nesiguran..

Komentiraj...
Vidi sve komentare