To je to što me zanima!

D. Pranjić: U Heerenveenu bih htio zaključiti svoju karijeru...

Karijeru bih zaključio u Heerenveenu. Najozbiljnije to mislim, to je klub koji mi je dao vjetar u leđa i bio dobar prema meni. Ne zaboravljam takve stvari, kaže Pranjić...
Vidi originalni članak

"On je milijunaš, ali ne zaboravlja svoje korijene. Danijel Pranjić bio je skroman čovjek koji je naporno radio u Hrvatskoj"...

Uvod je ovo teksta objavljenog u petak u Leeuwarder Courantu, najstarijem nizozemskom dnevniku, kroz čije se retke podsjeća da je Pranjić u Heerenveenu proveo četiri godine prije no što je ostvario transfer u minhenski Bayern. "Nije zaboravio da mu je obitelj gladovala zbog kupnje novih kopački", podsjeća se.

- Prvu sam mjesečnu plaću zarađenu u Heerenveenu poslao ocu. Bilo je to 18.000 eura - prisjeća se Pranjić koji je uživao u četiri godine provedene u nizozemskom klubu.

- Vjerujte mi da bih za mnogo manju plaću ostao ovdje, za nekih 800.000 eura po sezoni potpisao bih trogodišnji ugovor. Mojoj supruzi i meni u Heerenveenu je bilo lijepo, ali takvu ponudu klub nije htio prihvatiti. Glupo. Onda je stigao poziv iz Bayerna - dodao je nogometaš minhenskog diva čija se mjesečna primanja sada kreću oko 150.000 eura i koji je u klubu osjetio najveću strast jakih utakmica Lige prvaka u kojoj je prošle sezone njegova momčad igrala finale (poraz 2-0 od Intera).

- Odigrao sam gotovo sve utakmice, ali ne i tu posljednju. Nikada se toliko u životu nisam razočarao.

Upitan postoji li mogućnost da se vrati u Heerenveen, Pranjić je odgovorio:

- Ako to može pomoći, karijeru bih zaključio u Heerenveenu. Najozbiljnije to mislim, to je klub koji mi je dao vjetar u leđa i bio dobar prema meni. Ne zaboravljam takve stvari.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • rođin rođo1 24.12.2010.

    e hebiga sad možda je i u bratstvu iz gornjeg svilaja započeo.kao da je bitno u kojoj jeselendri počeo,bitno je gdje je stigao.

  • StojkoMeboli 24.12.2010.

    dobro's Rođo našao ... inače karijeru je započeo u Munji iz Velikog Rastovca... al valjda je malo ljepše kad piše Orahovica

  • rođin rođo1 24.12.2010.

    Danijel Pranjić (Našice, 2. prosinca 1981.), hrvatski nogometni reprezentativac. Klupska karijera [uredi] Danijel Pranjić svoju nogometnu karijeru počinje u Orahovici u NK Papuku. Iz orahovačkog NK Papuka prelazi u NK Osijek još kao junior. U međuvremenu bio je i prvotimac NK Belišća te nakon povratka u NK Osijek Pranjić prešao je u zagrebački Dinamo 2004. godine, a nakon dobre sezone u Maksimiru za pola milijuna eura kupio ga je nizozemski Heerenveen. Ugovor s nizozemskim nogometnim prvoligašem, u kojem Pranjić vrlo dobro igra, veže ga do 2008. godine, s mogućnosti produžetka na još dvije godine. Vrijednost mu se procijenjuje na 6,5 milijuna eura. U sezoni 2008./09. pokazuje zavidnu efikasnost, usprkos tome što je vezni igrač - najbolji je strijelac svoga kluba s 12 golova u 11 nastupa u svim natjecanjima. Pranjić je u ljeto 2009. potvrdio kako je jedan od najboljih svjetskih igrača na svojoj poziciji transferom u veliki njemački Bayern. U Bayernu je odigrao odličnu sezonu te upisao preko 30 nastupa tijekom cijele sezone. Zajedno s Bayernom bio je sudionik i finala Lige Prvaka protiv Milanskog Intera gdje su poraženi. Danijel Pranjić standardni je prvotimac i Hrvatske reprezentacije već preko 4 godine. [1] Reprezentacija [uredi] Za reprezentaciju je debitirao je 2004. godine, no svoju pravu priliku je dobio tek kod Slaven Bilića u kvalifikacijama za EP 2008. Svakako će ostati upamćena njegova asistencija za treći pogodak Mladenu Petriću na Wembleyu koji je spriječio plasman Engleske na EURO 2008.. Pranjić je bio jedan od najboljih hrvatskih, ali i europskih igrača na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare