To je to što me zanima!

Da nam tenisače vodi neki bolji psiholog, Mate Pavić bi zaigrao

Ćiro je znao otkantati igrače bez kojih je mogao. A znao je i s onima bez kojih ne može, koji su mu trebali. Da Ćiro vodi Hrvatsku, za pet minuta bi javnost okrenuo u korist rezultata
Vidi originalni članak

Čovjek treba reprezentaciji, a odbija igrati. Krajanu je naprosto preskupo pozvati, a da ga Pavić otkanta. Bio bi to pretežak udarac za Krajanov ego. S druge strane, Pavić trenutačno ima takvih emocionalnih i svakih drugih viškova da, odbije li ga Krajan, to ne bi previše ili ne bi uopće boljelo.

A Krajan nije u poziciji da ga, pruži li faca ruku, otkanta. Odbije li Pavića, parovi izgube, a i Hrvatska izgubi 3-2, neće ga proganjati baš kao Mamića, ali nije lako otići na kavu u grad nakon suprotstavljanja logici igre nakon što nisi učinio sve što je u tvojoj moći da pobijediš.

Dakle, Davis Cup nije nogomet, a ni Pavić nije Maradona. Koji nije htio trenirati, trener mu je rekao da će onda njih dvojica imati problema, da bi Maradona okončao razmjenu udaraca nokautom: “Da, i onda ćete vi morati otići”.

Krajan nije Mourinho ili Guardiola da bi mogao imati tri čiste i hladno se odreći najboljeg hrvatskog igrača parova. Ili, da ne griješim dušu, Krajan nije Ljubičić. Ivanišević, ali recimo i novinar Neven Bertičević, kao ni mnogi drugi koji bi komotno mogli najmanje jednako dobro birati tko će igrati u singlu, tko parove. I, kako tenisači često kažu, dodavati ručnike.

Korak dalje, da tenisku reprezentaciju vodi bolji psiholog, čak ne stvarno psiholog, koji te stvari radi jer zna znanost, nego netko tipa Ćiro Blažević, Pavić bi igrao za repku.

Ćiro je znao otkantati igrače bez kojih je mogao. A znao je i s onima bez kojih ne može, koji su mu trebali. Da Ćiro vodi Hrvatsku, za pet minuta bi javnost okrenuo u korist rezultata i Pavić bi ili igrao ili bi mu bilo najpametnije zbrisati i pričekati da se javnost bavi nekim drugim.

Eto, ako je svima do Hrvatske, a ne bi htjeli naštetiti ni privatnim interesima, jer lova je lova, a igrački vijek ograničen, najjednostavnije je da Pavić konačno kaže što točno zahtijeva da dođe na idući meč, a da to baš nije Krajanova ostavka. Čim dobije Krajanov odgovor, stvar će biti zauvijek gotova. Narod će imati sve podatke i presuditi tko je OK, a tko papak.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • nijetebriga 04.02.2018.

    Sto ste navalili na decka.. gdje ste bili kad su Coric i Cilic odbili nastupit za Hrv. igralo se takodjer u Osijeku, ha?. zasto bi Pavic mora skocit kad Krajan zvizdi.. ima svoj razlog zasto ne zeli nastupit za hrv. dok je Krajan izbornik.. Vjerujem da ni mediji ne znaju sve zbog cega je doslo do raskola izmedju Pavica i K.ali dizu tenzije.. I jos nesto-tko "manje" a tko "vise"vrijedi" je bullshit.. Oba dva jednako vrijede-postizu rezultate dostizu uspjeh i pad..tako je u svakom sportu pa i Tenisu.. U parovima je ipak teze igrati jer nikad ne znas koga ces dobit za partnera, a mozda nikad i nisi u paru igrao sa njim.. Pricate i ponavljate stvari koje se sire po medijima, igrajte tenis u parovima sa nepoznanicom -pa da vas vidimo i vase uspjehe..

  • rođo101 03.02.2018.

    a ko je pavić da on ucjenjuje državu ostavkom izbornika???

  • mimara1 03.02.2018.

    Najgore je kada birtija bira strucnjake, nisam znao da Pavicu treba psihijatar!

Komentiraj...
Vidi sve komentare