To je to što me zanima!

Dambrauskas: Griješili smo, prolazili su nas kako su htjeli

Zaslužena pobjeda Genta, nemamo se što skrivati. Na svu sreću nije nikakvo natjecanje za tri boda. Teške su nam noge, ali i Gentu je isto tako, rekao je Krovinović
Vidi originalni članak

Hajduk je prethodnih godina često briljirao u pripremnim utakmicama, igrači bi bili puni samopouzdanja, navijači euforični nakon viđenog i puni očekivanja, ali čim bi krenula sezona - flop. Ispadanje iz Europe prije Velike Gospe i veliki zaostatak za Dinamom prije početka jeseni. Navijači se nadaju kako će ovaj put biti obrnuto.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Splićani na pripremama za novu sezonu nisu ostavili baš neki sjajan dojam u prijateljskim utakmicama. Nakon poraza od Cluja i remija s HSV-om, Hajduk je u trećem susretu izgubio od Genta glatkih 3-0.

Hajdukovi redovi bili su nepovezani, previše pogrešaka u obrani i premalo prilika u napadu. Belgijci su to znali kazniti.

- Ovo je tip utakmice koji možemo očekivati u Europi. Nadigrali su nas u većem dijelu utakmice, pogotovo u prvom dijelu. Griješili smo u obrani, prolazili su kraj nas, šutirali unutar šesnaesterca. Nismo uspijevali izaći u presing. Nismo uhvatili ritam. Kada nas Gent nije previše pritiskao u nastavku bilo je malo bolje, ali nismo odigrali dobro - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas. 

Cuypers je jednom bio precizan, a dvaput je pogodio Bruno. Splićane u subotu očekuje posljednja pripremna utakmica protiv mađarske Kisvarde što će ujedno biti i kraj austrijskog dijela. Vraćaju se u Split, a sljedeću subotu čeka ih Superkup protiv Dinama. 

- Igrači koji su igrali protiv Genta neće igrati protiv Kisvarde. Rasporedit ćemo minutažu. Igrači koji nisu igrali s Gentom, odradili su jutros trening i igrat će protiv Kisvarde. Imamo još tjedan dana da se pripremimo za ozbiljan posao - kazao je litavski stručnjak.

Navijači definitivno ne mogu biti zadovoljni viđenim, ponajviše jer je sezona pred vratima i derbi s Dinamom, ali noge su teške, umor je nakupljen i to je itekako utjecalo na voljni moment i koncentraciju. Navijači se nadaju da su igrači sve loše ispucali na pripremama i da su za sezonu ostavili ono najbolje. 

Bez obzira na poraz, atmosfera u Hajduku je i dalje vrhunska. Svaki poraz je škola, a za to i služe prijateljske utakmice. 

- Zaslužena pobjeda Genta, nemamo se što skrivati. Na svu sreću nije nikakvo natjecanje za tri boda. Teške su nam noge, ali i Gentu je isto tako. Čeka nas još utakmica s Kisvardom, neka mladi odigraju, dobije minute i pokažu da nam mogu pomoći tijekom sezone. Vjerujem da će sezona biti duga i svi će nam trebati. Okrećemo se utakmici s Dinamom, idemo dati sve od sebe u tjednu koji je pred nama. Glavu gore, život ide dalje - rekao je Filip Krovinović.

Pa izrekao ono što definitivno misli svaki navijač. 

- Bolje izgubiti sada i vidjeti da nismo na pravoj razini, nego da nam se to dogodi kada krene sezona. Zato i postoje prijateljske utakmice, da jedemo travu i grizemo. Nažalost, to nismo pokazali protiv Genta. U utakmici superkupa protiv Dinama treba pokazati zube.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • zagorac2 02.07.2022.

    vec bi bilo vrijeme da Hajduk dovede nekog uspjesnog, ozbiljnog i strucnog trenera i tehnickog jer ovi ipak nisu na nivou HNLa, nikad nisu vodili neki uspjesan klub, nikad nisu bili u nekom sampionu sve neka druga liga

  • Exterminator 02.07.2022.

    Ma nema problema tek je početak sezone , bit će bolje na godinu buhahahahaaaa lala

  • NIKE 02.07.2022.

    Ovaj Hajduk uvijek oraspoloži čovjeka. Za tipove koji ne navijaju za njega ali i njihove navijače pošto se na rivi feštaju porazi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare