To je to što me zanima!

Dani hrvatskih golmana: Mirko, Stivi i Fićo među Top 5 obrana

Samo jedan od njih slavio je nakon uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka, samo Alilović je prošao, ali ovog su vikenda fenomenalnim obranama zablistali i Ivić i Stevanović
Vidi originalni članak

Povratkom Line Červara na klupu hrvatske reprezentacije sva trojica će biti u krugu kandidata za reprezentaciju, sva trojica brane na visokoj razini, u jakim klubovima... Kad se Filipu Iviću, Ivanu Stevanoviću i Mirku Aliloviću pridruži još i Ivan Pešić, jasno je da će Lino raspolagati s puno kvalitete na golmanskoj poziciji. U reprezentaciji će se svi imati priliku okupiti u svibnju, zatim u lipnju, pa onda i na pripremama za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, a dotad će zarađivati plaću u svojim klubovima. A svi oni to čine jako, jako dobro, ovoga puta i atraktivno.

EHF nakon svakoga kola bira pet najboljih golmanskih obrana, a tako je bilo i nakon uzvratnih utakmica Lige prvaka. Ovoga puta taj je izbor bio, onako, kaubojski, crveno-bijeli, kockasti. Filip Ivić ispao je sa svojim Kielceom od Montpelliera, neće Poljaci obraniti naslov prvaka Europe, ali Fićo je u toj priči napravio sve što je mogao. Kao, primjerice, u situaciji kad je Argentinac Diego Simonet prošao na šest metara i opalio, a Ivić sjajno obranio.

- Čast mi je što je moja obrana već osmi put ove sezone u Top 5 najboljih obrana tjedna - javio se Ivić, tužan zbog ispadanja u neočekivano ranoj fazi Lige prvaka.

Drago mu je i što su na listi dva njegova velika prijatelja. Mirko Alilović je ulazak u Top 5 zaslužio - dvostrukom obranom. Prvo je obranio pokušaj Zagrebova Slovenca Davida Miklavčiča, a zatim i našeg reprezentativca Tina Kontreca. Bilo je to samo dio onoga čime je golman Veszprema izludio Zagrebove šutere... Briljirao je i Ivan Stevanović na drugoj strani, a da hrvatski štih ovog izbora bude potpun, pobrinuo se Renato Sulić. Upravo je on odjurio u kontru, pucao, a Stivi je sjajno, efektno i atraktivno obranio nogom.

Na petome mjestu je Kielov Danac Niklas Landin, na četvrtom golman Nantesa Arnaud Siffert, a onda kreće hrvatska dominacija. Treći Stevanović, drugi Ivić, prvi Alilović... Bravo, majstori!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Iskrivljena antena 04.04.2017.

    Ali ni jedan kao Pešić, Pešić je za njih doktorirao obranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare